İsrail iletişim bakanlığından eski bir yetkilinin, eski Başbakanın medyada olumlu yer alması için bir şirkete fayda sağladığı iddiaları hakkında ifade vermesi bekleniyordu.

Yunan makamları, Benjamin Netanyahu'nun yolsuzluk davasında bir savcılık tanığını öldüren İsrail'den özel bir uçağın düşmesini araştırıyor.

İsrail İletişim Bakanlığı'nda eski bir üst düzey yetkili olan Haim Geron ve eşi Esther, tek motorlu Cessna 182 tipi uçağın Pazartesi günü geç saatlerde Samos adası açıklarında düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, her ikisi de 69 yaşında olan kurbanların kimliklerini tespit etti ve konsolosluk yetkililerinin ve bakanlığın cesetleri iade etmek için aileyle birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi.

Geron, Netanyahu'nun yolsuzluk suçlamalarıyla yargılandığı davada adı geçen 300'den fazla savcıdan biriydi.

Eski İsrail başbakanı, zengin arkadaşlarından pahalı hediyeler kabul ettiği iddiasıyla yargılanıyor, iddiaları reddediyor.

Geron'un, Netanyahu'nun şirkete fayda sağlayan politikalar karşılığında olumlu kapsama sağlamak için bir telekomünikasyon firması ile pazarlık yaptığı iddiaları hakkında ifade vermesi bekleniyordu.

Yetkililer Salı günü yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Hava Kazalarını Araştırma ve Havacılık Kurulu'nun kazanın nedenlerini araştırdığını söyledi.

Tek motor Hayfa'dan havalandı ve Samos Havaalanı yakınlarında düştü.

Yetkili, yaptığı açıklamada, "İnişten kısa bir süre önce, Samos'taki kontrol kulesiyle iletişim kesildi ve Sivil Havacılık Otoritesi arama kurtarma merkezine iletişim kaybı hakkında bilgi verdi" dedi.

İki İsraillinin cesetleri, birkaç saat sonra Sahil Güvenlik tarafından dalgıçların yardımıyla kurtarıldı.

İsrail parlamentosunda muhalefet lideri olan Netanyahu, tüm suçlamaları reddetti ve tanık listesinin büyüklüğüyle alay etti.

Yunan hava kazası soruşturması ve havacılık güvenliği kurulu başkanı Kondylis Salı günü, bir uzman ekibinin enkazı incelemek için Çarşamba günü Samos'a uçacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim