Geleneğimizden geleceğimize köprü…

ZAMANSIZ ELLER BELGESELİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Denizli’nin kültürel dokusuna yön veren sanatçı ve zanaatkarların öykülerinin beyazperdeye aktarıldığı "Zamansız Eller" belgeselinin gala gecesi Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Belgeselin galasına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, belgeselde yer alan 11 sanatçı ve çok sayıda sanatsever katıldı. Belgeselde Bakır Rölyef Sanatçısı Şefik Demirel, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Çakır, Ressam Yılmaz Kahraman, Şair Kemal Gürcan, Keman Yapım Sanatçısı Aşkın Palamutçu, Yazar Atilla Sezener, Karikatürist Mehmet Selçuk, Mozaik Sanatçısı İsmail Aytaç, Metal Sanatçısı Turan Çetin, Pırlanta Tasarım Sanatçısı Süha Güler ve Ressam Celal Günaydın’ın, hayatlarını ve eserlerini anlattıkları ‘Zamansız Eller’ belgeseli büyük beğeni topladı. Program sonunda Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 11 sanatçıya isimlerine bağış yapılan TEMA Vakfı’nın ağaç dikme sertifikasını takdim etti.

Sanatçıların hayatlarının ve ustalıklarının anlatıldığı belgesellerin devam edeceğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını söyledi. Başkan Doğan, “Geçmişten günümüze gelen Denizlimizde tecrübeleriyle, ustalıklarıyla bize yol gösteren o büyük isimlerin belgeselini izleyeceğiz. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Onları sizlerle, gelecek kuşaklarla buluşturalım, gençlere yön verelim istedik. Denizlimizde birçok ustamız, birçok değerli sanatçımız, zanaatkarımız var. Bu ilk belgeselimiz. Bu belgesellerin arkası gelecek. Buradaki 11 sanatçımız bizim için çok önemli. Tüm sanatçılarımıza sanata ve Denizli’ye katkıları ve emekleri için, yıllarca emek vererek tecrübelerinden yararlandığımız için, bugünlere bir sürü gencimizi yetiştirip el sanatlarında ustalıklarını devam ettirdikleri için çok çok teşekkür ediyorum. Sizler bizler için çok büyük değersiniz. Sizlerin tecrübelerini gençlerimizle buluşturmak, yetenekli gençlerimizi sizlerin yolunda götürmek istiyoruz. Yerel yönetimler olarak da bizlere düşen budur. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız” diye konuştu.

SANATÇILARDAN BAŞKAN DOĞAN’A TEŞEKKÜR

Belgeselde yer alan sanatçılar Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a sanat ve sanatçının her zaman yanında olduğu için teşekkür ettiler. Sanatçılar, “Başta Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Toplumları uçuran iki kanattan biri bilim diğeri ise sanattır. Bunlardan birinin eksik olması durumunda toplumlar gelişemezler ve mutlu olamazlar. Sanat bizleri mutlu etmek için var. Merkezefendi Belediyesi’ne, kültür ve sanata verdiği değer için teşekkür ediyoruz. Güzel bir iş ortaya çıktı” dediler. 

Editör: TE Bilisim