Ukrayna silahlı kuvvetleri genelkurmayı, Rus ordusunun gece şehri bombalaması sonrasında güneydoğudaki Zaporizhzhia kentinde düzinelerce insanın öldürüldüğünü söyledi.

Ordunun merkez komutanlığı Pazar günü Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Rus işgalciler bir gecede konut binalarını ve sivil altyapıyı alaycı bir şekilde vurdu" dedi.

"Kurbanlarla ilgili bilgiler doğrulanıyor, ancak düzinelerce ölü veya yaralı olduğu zaten biliniyor."

Daha önce, şehir yetkilisi Anatoliy Kurtev, bir gecede meydana gelen bombardımanda en az 17 kişinin öldüğünü söyledi.

Şehir yönetiminin sekreteri yerel yetkili Anatoliy Kurtev, Telegram mesajlaşma uygulamasına, “Zaporizhzhia'ya bir gecede düzenlenen füze saldırısının bir sonucu olarak, şehrin bir yerleşim bölgesindeki apartmanlar ve yollar hasar gördü” dedi.

"Şu anda 17 kişinin öldüğü biliniyor."

Rusya, Ukrayna kuvvetlerinin geçen ayın başında Harkov bölgesinde başlayan bir karşı taarruzda ilerlemeye devam ettiği Ukrayna'daki savaş alanında artan bir baskı altında.

Cumartesi günü Moskova , savaş için yeni bir komutan, hava kuvvetleri şefi Sergey Surovikin, geçen ay uluslararası hukuku ihlal ederek işgal altındaki dört bölgeyi ilhak ettiğini ve yaklaşık 300.000 yedek askerin seferber edildiğini duyurduktan sonra duyurdu.

Zaporizhzhia şehri, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinden kısa bir süre sonra işgal ettiği Avrupa'nın en büyük nükleer santraline yaklaşık 125 km (80 mil) uzaklıkta.

Tesis , yenilenen topçu ateşi nedeniyle Cumartesi sabahı erken saatlerde son harici güç kaynağını kaybetti ve şimdi reaktörleri soğutmak ve diğer güvenlik gereksinimlerini karşılamak için acil durum dizel jeneratörlerine güveniyor.

Editör: Güven BOĞA