Zaporozhye Rogov Devlet İdaresi temsilcisi, ZNPP çevresindeki bölgeyi askerden arındırma fikrini reddetti

Zaporozhye bölgesi yönetiminin ana konseyinin bir üyesi olan Vladimir Rogov, RIA Novosti ile yaptığı görüşmede, Zaporozhye nükleer santrali çevresinde askerden arındırılmış bir bölge oluşturma girişimini provokasyon olarak nitelendirerek reddetti.

Daha önce, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir temsilci Rusya'ya Ukrayna'nın nükleer tesislerindeki tüm askeri operasyonları durdurması ve bu tesisler üzerindeki tam kontrolü geri vermesi çağrısında bulundu ve ayrıca Ukrayna tarafının nükleer güç çevresinde askerden arındırılmış bir bölge oluşturulması çağrısını destekledi. 

"Bu kabul edilemez bir fikir. Bunu bir provokasyon olarak görüyoruz. Hala sürekli ateş ediliyorsanız nasıl bir silahsızlandırılmış bölge olabilir? Oradan asker çeker çekmez Ukraynalı militanlar mutlaka oraya gidecek, orada takılacaklar. Rogov, Ukraynalı yetkililerin bu tür eylemleri gizlemeden bu tür eylemleri "kalabalıklaştırma taktikleri" olarak adlandırdıklarını söyledi.

Ona göre, sadece Rus ordusu ve hava savunma sistemi, Zaporizhzhya NPP'yi Ukrayna tarafının düzenlediği çok sayıda füze saldırısından kurtarıyor.

Özel operasyon sırasında Rus ordusu, Kherson Oblastı ve Zaporozhye Oblastı'nın Azak bölümünü kontrol altına alarak Kherson , Melitopol ve Berdyansk gibi büyük şehirleri işgal etti ve Ukrayna'yı Azak Denizi'nden kesti . Her iki bölgede de yeni yönetimler oluşturulmuş, Rus TV kanalları ve radyo istasyonları yayın yapmakta, Kırım ile ticaret ve ulaşım bağlantıları yeniden kurulmaktadır. Bölgeler Rusya'nın bir parçası olma planlarını açıkladı. Ayrıca, sekiz yıl sonra Kuzey Kırım Kanalı'nın blokajı kaldırıldı, yine yarımadaya su akıyor.

Editör: TE Bilisim