Zengin avcılar en değerli yaratıkları öldürmek için yarışıyor.
Bazı avcılar son ABD çılgınlığında helikopterlerle domuzları bile vuruyor.

Kana susamış kupa avcıları, her üç dakikada bir, bir hayvanı öldürüyor.

Son on yılda aslanlar, filler ve nesli tükenmekte olan gergedanlar da dahil olmak üzere 1,7 milyondan fazla hayvan katledildi ve varlıklı avcılar, en değerli yaratıkları öldürmek için yarıştı.

Yıkıcı rakamlar, yılda 300 milyon sterlinlik endüstri ile güçlü küresel elitler arasındaki bağlantıları vurgulayan bir kitapta ortaya çıktı.

Eduardo Goncalves'in Kupa Sızıntıları: En İyi Avcılar ve Endüstri Sırları, Amerikalı avcılar arasındaki son çılgınlığın hızlı, alçaktan uçan helikopterlerden domuzları vurmak olduğunu da ortaya koyuyor. Şu hususları belirtmektedir:

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, nadir hayvanları kupa avcılarına satarak milyonlarca pound toplayan bir yetiştirme programının üyesidir;

Yaklaşık 800 avcı, en az bir aslan, fil, leopar, beyaz veya siyah gergedan ve bufalo öldürdükleri için bir endüstri ödülü olan "African Big 5" ödülünü kazandı;

Avcılık Lobicileri Uluslararası Safari Kulübü (SCI), 80'den fazla farklı Afrika türünü yakalayan herkese özel bir ödül veriyor.

Av meraklıları, Boris Johnson'ın İngiltere'ye kupa ithalatını yasaklama sözüne karşı çıkan Afrikalılar olduğunu iddia eden sahte hesaplar kullanarak Facebook ve Twitter'da 600.000 £ 'luk bir "karanlık sanatlar" dezenformasyon kampanyasını finanse etti. Ayrıca Donald Trump da dahil olmak üzere Amerikalı politikacılara kampanya bağışlarında 1,5 milyon £ 'dan fazla bağış yaptıkları bildirildi.

Bir avuç hasta insan

Goncalves şunları söyledi: “Gelecek nesiller, dünyanın en çok nesli tükenmekte olan türünün gülümseyen özçekimler ve korkunç anılar arayışında adrenalin bağımlıları tarafından vurularak öldürülmesine nasıl izin verdiğimize korku içinde bakacaklar. Kupa avı bir avuç hasta insanla ilgili değil, olağanüstü bir güce sahip olan ve hükümetleri manipüle eden devasa bir küresel endüstri hakkındadır. "

Havadan domuz katleten avcılar, 1979 tarihli Apocalypse Now filminden esinlenen 'Hogpocalypse Now' adlı bir çılgınlıktır. Askeri helikopterdeki bir ABD askerinin silahsız Vietnamlı sivilleri vurduğu 1979 tarihli Apocalypse Now filminden esinlenmiştir.

Teksas merkezli Helicopter Pig Hunting web sitesi şunları söylüyor: "Kaşıntılı tetik parmağınızla salınırken domuz sürülerinin üzerinden vızıldamak gibisi yoktur."

Bay Ramaphosa, her yıl yasal vahşi yaşam müzayedelerinden yaklaşık 7 milyon sterlin kazanan Stud Game Breeders adlı bir grubun üyesi olmakla suçlanıyor.

Daha önce kupa avına karıştığı iddialarını reddetmişti. Vahşi yaşam çiftliğinin oyun ürettiğini ve "en katı koruma ve vahşi yaşam ilkelerine uygun olarak işletildiğini" ve ne kendisinin ne de çiftliğinin yasa dışı veya etik olmayan faaliyetlerde bulunmadığını söylüyor.

Ne Ramaphosa ne de Güney Afrika büyükelçiliği yorum taleplerine yanıt vermedi.

Bay Goncalves’in kupa avını yasaklama kampanyası Leonardo DiCaprio ve Joanna Lumley gibi ünlüler tarafından desteklendi.

Endüstri, kupa avından elde edilen gelirin koruma çabalarını karşıladığını iddia ediyor, ancak Bayan Lumley şunları söyledi: "Bu insanlar hareket eden her şeyi öldürmekten keyif alıyor."

Editör: TE Bilisim