Milletçe, minnetle…

30 Ağustos 1922’de, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Türk Ordusu ve Türk Milleti, 5 yıldır düşman çizmeleri altında ezilen yurdu kurtarmak için son büyük darbeyi vurmak üzere harekete geçti.

Türk Ordusu; İstanbul’u ve Anadolu’yu işgal eden İngiliz, Fransız ve İtalyanların çok güvendiği tam donanımlı, zaferden emin, Megola İdea’yı uygulamak üzere İzmir’den başlayarak Türkiye’yi işgale yeltenen Yunan Ordusu’na sonsuza kadar unutamayacağı bir tokat attı. Bu tokat sadece işgalci Yunan’ı değil, onu destekleyen İngiliz, Fransız ve İtalyanları da kendine getirmiş, Türk Milleti’ni tarihten silme hedeflerine ulaşamayacaklarını anlamalarını sağlamıştır. Bu zafer aynı zamanda emperyalizmin sömürdüğü mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuş ve zorbalığa karşı direnişin ateşini yakmıştır.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Ordusu’nun o gün büyük fedakarlıklarla, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla kazandığı zafer, bugün bizlerin bağımsız ve demokratik bir ülkeye sahip olmamızı sağlayan, tarihe altın harflerle geçmiş büyük bir destandır. Bugün vatanımızda özgürce yaşıyorsak bu zafer sayesindedir.

Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretileri takip edildiği sürece sonsuza kadar varlığını sürdüreceğine olan inancımı bir kez daha belirtmek istiyorum.

İmkansız denilen bir işi başararak 30 Ağustos Zaferi’ni kazanıp bizlere bir vatan armağan eden

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak 30 Ağustos 2020 Pazar günü araçlarla Zafer Turu düzenliyoruz ve balkonlarımızdan İstiklal Marşımızı okuyoruz.  Kortejimiz saat 19.22’de Çevre Yolu üzeri Mimar Sinan önünden hareket edecektir. Saat 20.20’de de Turgut Özal-Kenan Evren bulvarlarının kesiştiği kavşakta İstiklal Marşımız okunacaktır.

Editör: TE Bilisim