Adana Büyükşehir Belediyesi; bünyesinde bulunan tüm parklara sokak dostları için mama ve otomatik suluk yerleştirdi. Başkan Zeydan Karalar; “Sokak hayvanlarını, doğada yaşayan tüm canlıları mutlu ettiğimizde biz de mutlu oluyoruz.”

Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Adana Büyükşehir Belediyesi yeni çalışmasıyla sokak hayvanlarına yaşamsal alanda bir el daha uzattı.

5 bin canlıyı barındırabilecek kapasitede modern bir hayvan barınağı inşa edip hizmete açan Adana Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için parklara otomatik suluk ve mamalık yerleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı belediyenin bünyesinde bulunan tüm parklara sokak canlıları için mamalık ve otomatik suluk yerleştirdi.  Atatürk Parkı’ndaki sulukların yerleştirilmesini yerinde inceleyen Başkan Zeydan Karalar, Adana’da sokak hayvanlarıyla ilgili hiçbir sorun kalmaması için her şeyi yapacaklarını söyledi.

ONLAR MUTLUYSA BİZ DE MUTLUYUZ

Parkta bulunan sokak canlılarını kendi elleriyle besleyen Başkan Zeydan Karalar, “Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sokak canlılarının mutluluğu bizlerin de mutluluğu. Adana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’miz bütün olanaklarıyla kentimizdeki sokak hayvanlarının mutluluğu için çalışıyor, onlara yardım elini uzatıyor. Her yönüyle çok donanımlı Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mize 40 personel daha alıyoruz. Bu personelimizin de alımıyla birlikte Adana’da sokak hayvanlarıyla ilgili bir sorun kalmayacak” dedi.

ADANA’NIN HER YERİNE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ

Adana’nın neresinde olursa olsun tüm hayvanlara yardım ettiklerini ve yaralananların tedavilerinin rehabilitasyon merkezinde gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, Kozan’da meydana gelen orman yangınında yaralanan ‘Minnoş’ isimli köpeğin bir aylık tedavisinin ardından yeniden sağlığına kavuşmasına da değindi. Başkan Zeydan Karalar sağlığına yeniden kavuşan sokak hayvanlarının gözlerindeki mutluluğun kendilerini de mutlu ettiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim