Göçle gelenler ve gelir düzeyi düşük olanlar için çamaşırhane

Büyükşehir’den çok konuşulacak sosyal belediyecilik hizmeti

Büyükşehir, BM ile birlikte çamaşır yıkama merkezi açtı

Zeydan Karalar, “Hizmetlerimiz artacak. Batırılan Titanik’i yüzdüreceğiz…”

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü ile BM Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Şakirpaşa Mahallesi’nde gelir düzeyi düşük yurttaşlar ve göçmenlere yönelik hizmet verecek çamaşırhaneyi açtı. Tören salgın tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı ile ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı.

ÖNEMLİ SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETİ

Çamaşır Yıkama Merkezi ile önemli sosyal belediyecilik hizmetlerine  bir yenisini ekleyen Adana Büyükşehir Belediyesi, salgın sürecinde maddi desteğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyan, temel ekonomik ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorluk çeken vatandaşların ve kente göçle gelenlerin hayatına bir nebze olsun maddi destek sağlamak amacıyla çamaşır yıkama merkezi açtı.

ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ

Açılışı gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adanalıyı haftada bir, en geç 15 günde bir yeni hizmetlerle buluşturacaklarını açıkladı. Küçük gibi görünen ama önemli bir ihtiyaca cevap verecek çamaşırhanenin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Vatandaşın sıfır şikayeti olması lazım bizde. Çünkü biz iyi niyetli 24 saat çalışıyoruz. Elbette ki Büyükşehir devasa bir yer. Başarılı olmamızı isteyenler kadar, aksi için çaba gösterenler de var. Ama bu kardeşiniz kadrosu ile bunların hepsinin üstesinden gelecek. Şikayetleri, konuşulanları, muhtarlarımızın taleplerini biliyorum. Yalnız biraz sabır göstereceğiz. Titanik’i bilirsiniz. Bu şekilde onun gisi gömülmüş Büyükşehir Belediyesi. Evvel Allah’ın, sonra sizlerin yardımı ile yüzdüreceğiz gemiyi. Bizi eleştirenler de biliyor aslında mevcut durumu ama ne yapsınlar, ‘Zeydan Karalar çok zor duruma rağmen iyi işler yapıyor’ diyemiyorlar. Onları da sıkıştırıyorlar. Hepsi biliyor ki Seyhan’ı da ilk iki yıl toparladık, 3. yıl uçurduk. Büyükşehir’in toparlanması iki yıldan belki biraz daha fazla sürecek ama burayı da uçuracağız inşallah” dedi.

ZOR ŞARTLARA RAĞMEN ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILIYOR

Şu ana kadar yapılan bazı hizmetlerle ilgili de bilgi aktaran Başkan Zeydan Karalar, “Bugüne kadar Feke,  Pozantı’da,  Saimbeyli ve diğer ilçelerde 25 tane köprü yaptık.  Biz bu ay itibari ile sathi kaplama yollar hariç 500 bin tonun üzerinde asfalt döktük. Şu anda Adana’nın 28 yerinde yol çalışması yapıyoruz. Hiç kimsenin yapmadığı kadar yol yapıyoruz. 2018 yılı geçmişte en çok asfalt dökülen yıldır ve 425 bin ton civarındadır. Biz bugün itibarı ile 550 bin tonu geçtik. Yılbaşına kadar da bu miktar artacak. 700 bin tona tamamlayacağız. Buna sathi kaplama yollar dahil değil. Biz parayı ve zamanı iyi kullanırız. Toplamda 14 Yağmur Suyu Projesini hayata geçireceğiz. Yedisini yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Adana’ya geldiğinde verdiği kredi sözü yerine getirildiğinde diğerlerini de halledeceğiz. Kredinin çıkacağına inanıyorum. Bunlar halledildiğinde, bir daha yoğun yağmur yağdığında Adana’yı sel götürmeyecek inşallah” diye konuştu.

KORONA BİZİ ÇARPTI AMA DURDURAMADI

Başkan Zeydan Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “Durumumuzu çok önceden iyileştirme yolunda ilerliyorduk fakat korona bizi biraz çarptı. Korona bizi yavaşlattı ama durduramadı. İnanın bu olumsuzluklar geçtikten sonra her sokakta, her caddede, her ilçede, her köyde Büyükşehir çalışmalarını hissedeceksiniz. Ve zaten hissetmeye de başladınız.”

BAŞKA ÇAMAŞIRHANELER DE AÇACAĞIZ

Birkaç adet çamaşırhane açmayı planladıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “İlkini burada açıyoruz. Dezavantajlı insanlarımızın, Suriyeli mültecilerin, öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgelerde böyle hizmetleri gerçekleştireceğiz. Mahalle muhtarının dile getirdiği, Balcalı’ya otobüs talebini de çözeceğiz.

AMACIMIZ REFAH DÜZEYİNİ YÜKSELTMEK

BM Uluslararası Göç Örgütü Temsilcisi de yaptığı konuşmada amaçlarının yerel yönetimlerle birlikte toplumun ve göçmenlerin refah düzeyini yükseltmek olduğunu söyledi. Açılış törenine CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP İlçe Başkanları, kadın ve gençlik örgüt temsilcileri ile yurttaşlar da katıldı. Konuşmaların ardından çamaşırhane hizmete açıldı.

ÇAMAŞIRHANE AYDA 800-900 KİŞİYE HİZMET VERECEK

Vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği çamaşırhanenin aylık yaklaşık 800-900 kişiye hizmet vermesi planlanıyor. Dileyen vatandaşlar yıkama, kurutma makinesi ve ütü hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Çamaşırların yıkanması için gerekli deterjan ve yumuşatıcı vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğunluk oluşmaması açısından vatandaşlar 0322-247 22 16 numaralı telefondan bilgi alarak çamaşırhaneden faydalanabilecek.

Editör: TE Bilisim