Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir’deki ikinci dönemine çok sağlam şekilde girmeye hazırlanıyor. Aç tavuğun kendini buğday ambarında zannetmesine binaen heveslenenlerinin, heveslerinin kursağında kalacağı günbegün netleşiyor.

Zeydan Karalar uzun süredir kent trafiğini rahatlatmak için önemli projeleri hayata geçiriyor. Yeni yolların yapılmasının yanı sıra, kavşak düzenlemeleri ve Ulaşım Ana Planı hazırlanması, son olarak da Otogar Kavşağı’na altgeçit yapılacak olmasıyla, kent ulaşımı açısından önemli gelişmeler yaşanıyor. Fakat ulaşım sorununun asıl çözümünün toplu taşımayla olacağını her fırsatta söyleyen Zeydan Karalar, Adana Metrosu’nun ikinci hattının yapımı için gerekli mali şartları oluşturuyor.

Belediyenin borç gelir oranı uygun değil diye kabul edilmeyen projenin önünde artık hiçbir engel kalmadı. Zaten kabul edilmediğinde de iddia edildiği gibi, borç gelir oranında sorun yoktu. Ama artık böyle bir problemin esamesi bile okunmayacak çünkü bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geliri 4 milyar 200 milyon liraya çıkıyor, borç ise 3 milyar 800 milyon liranın altına inecek.

Bu durumda metronun ikinci etabı için ortada tartışılacak bir durum da kalmamış oluyor. Üstelik Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu’nun Adana Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği BB notu işleri daha da kolaylaştıracak.

Tüm bunlar şüphesiz Zeydan Karalar’ın yönetim anlayışı ve bununla birlikte hayata geçen yönetim şekliyle oldu.

Adana Metrosu, hafif raylı sistem; adına ne denilirse denilsin şu ana kadar amacına kesinlikle ulaşmadı. Öyle bir güzergah seçilmiş ki; hastanelerden, otogardan, havalimanından, ana güzergahlardan geçmiyor. Dolayısıyla da Adana’nın ulaşım sorununa çözüm olmaktan çok uzak şekilde çalışıyor. İkinci etap hayata geçtiğinde işler tamamen değişecek. Metronun özellikle Çukurova Üniversitesi’ne, yeni stada gidecek olması, kent ulaşımı için büyük önem taşıyor. Zeydan Karalar da bunu sağlamak için gerekenleri yapıyor.

Zeydan Karalar 4 buçuk milyar lira borç, aylık 60 milyon lira açık ve inanılmaz yanlış uygulamaların sonuçlarıyla devraldığı Adana Büyükşehir Belediyesi’ni, 3 yıl gibi bir sürede çalışır, geleceğe umutla bakar ve yeni projeler hazırlayabilir hale getirdi. Kalan 2 yılda sorunların daha da azalacağını, önemli işlere imza atılacağını görmek hiç zor değil. Özellikle Zeydan Karalar’ın 2. döneminde Adana’da 40 yıldır özlenen işlerin yapılacağı dile getirilir oldu.

Kentte belediyecilik anlamında yapılanların ve yapılması için umutlanılanların üzerine, birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü ikliminin eklenmesiyle, Adana’nın geleceği en parlak şehirler arasına girdiğini söylemek kolaylaştı.

Adana Zeydan Karalar’la kendini buldu ve her konuda güçlü Adana için düğmeye basıldı.

Gelecek Adana’nın…

Editör: TE Bilisim