Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Giresun’daki ulaşım sorununa ilişkin  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil KARAİSMAİLOĞLU tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Züleyha Gülüm, soru önergesinde şu ifadelre yerverdi.

Giresun’da özellikle ulaşım konusunda ciddi sorunlar yaşanmaktadır. İktidar tarafından yapılacağının sözü verilen pek çok yol projesi yarıda bırakılmış veya yapımına henüz başlanmamıştır. 2016 yılında ihalesi yapılan ve 2018 yılında Karayolları tarafından onaylanıp ihale dosyası hazırlanan Tirebolu-Torul yolu projesi hala bekletilmektedir. Tirebolu-Torul yolunun iyileştirilmesiyle bu hat 100 km kısalacaktır. Ayrıca keskin virajlardan dolayı sık yaşanan trafik kazaları asgariye inmiş olacaktır.

Alucra-Çamoluk ve Şebinkarahisar-Suşehri yolları da artık kullanılamaz durumdadır. Bu yolların genişletilmesi ve virajların kullanılabilir hale getirilmesi lazım.

Öte yandan tarafıma iletilen bilgilere göre; Giresun Merkez Güney Köyü’nde köy içi yolların yapılmamasından kaynaklı sorunlar yaşanmaktadır. Köy içinde kalan yaklaşık 500 metre uzaklıktaki evlere ulaşım yolu olmadığı için özellikle kış aylarında köylüler pek çok sıkıntıyla karşı karşıya kalmaktadır. Tıbbi müdahale gerektiren acil durumlarda veya cenaze almak için gelen ambulans köy içine girememektedir. Giresun’un birçok köyünde benzer sıkıntılar yaşanmaktadır.

Bu bağlamda;

1.      2016 yılında ihalesi yapılan ve 2018 yılında Karayolları tarafından onaylanıp ihale dosyası hazırlanan Tirebolu-Torul yolu projesi neden bekletilmektedir? Söz konusu projenin yapımına ne zaman başlanacaktır?

2.      Kullanılamaz durumda olan Alucra-Çamoluk ve Şebinkarahisar-Suşehri yollarının yapımı için herhangi bir çalışmanız olacak mıdır?  

3.      Giresun Merkez Güney Köyü sakinlerinin yaşadığı ulaşım sorunu giderilecek midir? Köy içinde kalan uzak evlere ulaşım yolları ne zaman sağlanacak?

Editör: Haber Merkezi