Dersim Mazgirt’te 27 Ocak 1994 günü yaşamlarını yitiren Cengiz Argüç, Erdal Eroğlu, Hüseyin Boral, Gürsel Dursun, Hasan Akdoğan ve Deniz Acar 30. ölüm yıl dönümlerinde anıldı.

7f5931e6-15ac-45ad-adba-ce143d3ff107

Dersim Mazgirt’te 27 Ocak 1994 günü girdikleri çatışmada yaşamlarını yitiren Cengiz Argüç, Erdal Eroğlu, Hüseyin Boral, Gürsel Dursun, Hasan Akdoğan ve Deniz Acar’ın 30. ölüm yıl dönümleri nedeni ile Cengiz Argüç’ün mezarı başında anma yapıldı.

Asri mezarlığında yapılan anmaya Argüç’ün ailesi ve Emek Partisi üyeleri katıldı.

Cengiz Argüç şahsında emek, demokrasi, devrim ve soyalizm mücadelesinde yaşamını yitiren devrimciler adına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Emek Partisi Adana İl başkanı Suat Nacar, devrim ve sosyalizm mücadelesi içerisinde çok kayıplar verildiğini söyledi.

0ae0d7b0-f25a-4b54-aaeb-d73ebd2c6963

Nacar sözlerine şu şekilde devam etti;

Cengiz Argüç’ün cezaevi arkadaşı Ahmet Çolak ise açlık grevi sürecinde ve zor cezaevi günlerinde Cengiz’in yoldaşça dayanışma oluşuna vurgu yaptı.

CHP'li Bulut, “GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLDİĞİ BİR ÜLKE KURACAĞIZ” CHP'li Bulut, “GENÇLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİREBİLDİĞİ BİR ÜLKE KURACAĞIZ”

Çolak sözlerine şu şekilde devam etti;

Ceniz Argüç’ün ablası Emine Argüç ise sadece kardeşinin mezarı başına her yıl gelip anmadıklarını onu her gün düşündüklerini, özlediklerini belirtti. Cengiz’in çok sosyal biri olduğunu, hayat dolu olduğunu ve mücadeleyi yaşam biçimi haline getirdiğini aktaran Argüç, Cengizler’in kurmak istediği eşit ve sömürüsüz dünyayı herkese anlatmak gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi