BM Göç Örgütü'nün (IOM) Salı günü bildirdiğine göre, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 38 göçmen, aşırı kalabalık teknelerinin Cibuti kıyısı açıklarında alabora olması sonucu hayatını kaybetti.

Olay, Pazartesi günü yerel saatle sabaha karşı 4 civarında, sahil kasabası Obock yakınlarında kıyıdan yaklaşık 200 metre açıkta meydana geldi. 

Ajans sözcüsü Yvonne Ndege, UN News'e özel bir röportajda, 22 kişinin yerel balıkçılar tarafından kurtarıldığını ve IOM tarafından tedavi ve destek verildiğini söyledi.

En az altı kişi daha kayıp ve öldüğü tahmin ediliyor. Toplamda yaklaşık 66 göçmen, Aden Körfezi boyunca Yemen'den Cibuti'ye seyahat eden gemideydi.

İsrailliler Tel Aviv'de Netanyahu hükümetini protesto etti İsrailliler Tel Aviv'de Netanyahu hükümetini protesto etti

İyi seyahat edilen rota

Her yıl Afrika Boynuzu'ndan, özellikle Etiyopya ve Somali'den binlerce göçmen, iş için Körfez ülkelerine ulaşmak amacıyla evlerini terk ediyor, Cibuti üzerinden ve Aden Körfezi üzerinden seyahat ediyor.

Ancak pek çok kişi kendilerini Yemen'de mahsur kalmış halde buluyor ve orada devam eden savaş ve ekonomik kriz nedeniyle ciddi zorluklarla karşı karşıya kalıyor. 

Aynı zamanda kaçakçılar ve insan tacirleri tarafından suiistimal edilme riskiyle de karşı karşıyalar ve dönüş yolunda tehlikeli deniz yolculuklarıyla uğraşmak zorunda kalıyorlar. 

Bayan Ndege, "Bu son trajediye atıfta bulunarak, bunlar Afrika Boynuzu'ndan ağırlıklı olarak Etiyopya'dan gelen ve Cibuti'ye geri dönen göçmenlerdi" dedi. 

Editör: Haber Merkezi