Bu yıl Gürcistan'da ABD ile birlikte "Truva Ayak İzi" ve "Soylu Ortak" çok uluslu askeri tatbikatlar düzenlenecek. Gürcistan'ın bu tatbikatlara aktif katılımı, ülkenin savunma kuvvetlerinin NATO standartlarına uygun hale getirilmesine hizmet edecektir.

BM öncülüğündeki rapora göre geçen yıl yaklaşık 282 milyon insan akut açlıkla karşı karşıya kaldı BM öncülüğündeki rapora göre geçen yıl yaklaşık 282 milyon insan akut açlıkla karşı karşıya kaldı

Gürcistan Başbakan adayı Irakli Kobahidze'nin parlamentoya sunduğu "Bir Avrupa devleti inşa etmek uğruna" dört yıllık hükümet programında bunun belirtildiğini bildiriyor.

Belgede, 2024 yılında Gürcistan'da ABD Avrupa Komutanlığı'na ait özel bir karargah kurulacağı belirtiliyor. Ayrıca Gürcistan ordusu, ABD'nin yurt dışında düzenlediği tatbikatlara da katılacak.

ABD'nin mali desteği kapsamında bu yıl Gürcistan Savunma Bakanlığı'na, ülkenin savunma kuvvetlerinin askeri teçhizatını modernize etmek amacıyla 50 milyon dolardan fazla destek verileceği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi