ADANA- Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım A.Ş ile Türk-İş’e bağlı Türkiye Demiryol-İş Sendikası arasında 3 aydır devam eden Toplu İş Sözleşme görüşmeleri tatlıya bağlandı.

Metro çalışanlarını ilgilendiren sözleşme karşılıklı anlaşmaya varılarak düzenlenen tören ile imza altına alındı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Özdemir, Ulaşım A.Ş Genel Müdürü Sertan Hepsağ, Türkiye Demiryol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Halit Işık’ın ve işçilerin katıldığı imza töreni büyük bir coşkuya sahne oldu.

SES Adana Şube Eş Başkanı Erol EREN; 1 Mayıs Alanlarında Buluşuyoruz! SES Adana Şube Eş Başkanı Erol EREN; 1 Mayıs Alanlarında Buluşuyoruz!

Whatsapp Image 2024 03 12 At 13.00.28

İLK YIL YÜZDE 120 ZAM ALINDI

Sözleşme ile ilgili açıklama yapan Türkiye Demiryol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Mehmet Halit Işık, emekçiyi mağdur etmeyen bir sözleşmeye imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 2024-2026 dönemini kapsayan sözleşmenin, tarafların karşılıklı iyi niyeti ve emeğiyle geçinen çalışanın hak ettiği ücretin verilmesi ile sonuçlandığını ifade eden Başkan Mehmet Halit Işık, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önüne aldığımızda, Ulaşım A.Ş Yönetimi ile yaptığı 3.dönem iş sözleşmesi öncelikle çalışanlarımıza hayırlı olsun. İlk yıl için yüzde 120 zam, ikinci yıl için de TÜİK’in açıkladığı zam oranı ile yüzde 3 refah payı aldık. Emekten yana tavır sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar başta olmak üzere Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Özdemir’e ve Genel Müdür Sertan Hepsağ’a teşekkür ediyorum. Emeğiyle çalışan Metro çalışanı üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

Whatsapp Image 2024 03 12 At 13.00.29

Editör: Haber Merkezi