YAŞAR GÖKOĞLU; ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ YAPILMASI PLANLANAN ÇÖP TEKNOLOJİLERİ FUARININ DESTEKÇİLERİ ARASINDA OLMASI KABUL EDİLEMEZ.

 

ADANA EKOLOJİ PLATFORMU; AVRUPA’NIN ÇÖPLERİ YETMEDİ, ADANA DÜNYANIN ÇÖP MERKEZİ YAPILMAK İSTENİYOR!

 Adana Ekoloji Platformu Eğitim Sen Şube Binasında “ÇÖP TEKNOLOJİLERİ FUARI İPTAL EDİLMELİDİR” Başlıklı Basın Açıklaması Gerçekleştirdi.

 Basın açıklamasını Platform adına Yaşar Gökoğlu okudu. Gökoğlu’nun ardından Eğitim Sen Şube Başkanı Fatih Toprak’ta konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi.

 Adana Ekoloji Platformu adına Gökoğlu tarafından okunan açıklama şu şekilde;

Adana’nın başında kara bulutlar toplanmaya devam ediyor. Avrupa’nın çöplüğü olmaktan kurtulalım, çöp ithalatı yasaklansın derken, şimdi de Adana’da çöp teknolojileri fuarı açılacak.

Fuarı organize eden firma yetkilisinin açıkladığına göre; geri dönüşüm ve atık sektörü Adana’da bir araya gelecek, fuarda 80’i aşkın katılımcı firma yer alacak, başta Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere dünya genelinden 5 bin 500 sektör profesyonelinin fuarı ziyaret etmesi ve yeni ticari işbirliklerinin geliştirilmesi bekleniyormuş.

Biz Adanalılar olarak bu fuarda, söz konusu çöp profesyonellerinin geliştireceği “ticari işbirliklerinin” ne anlama geldiğini Şakirpaşa, Yeşiloba, Sarıhamzalı gibi mahallelerde yaşananlardan gayet iyi bilmekteyiz.

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi; “Suyu Korumak, Yaşamı ve Barışı Korumaktır!” Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi; “Suyu Korumak, Yaşamı ve Barışı Korumaktır!”

Fuar yetkilisi, fuar için neden Adana’nın seçildiğini ise “Adana’nın gelişmiş üretim altyapısına sahip olması” şeklinde açıklıyor. Bizim bildiğimiz, Adana’da bulunan atık dönüşüm işini yapan işletmelerin üretim altyapısının çok ilkel olduğu, çalışanlarını, mahallelerde yaşayan halkı, atmosferi, suyu, toprağı zehirlediği gerçeğidir.

Söz konusu fuar 15-17 Şubat 2024 tarihlerinde, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacakmış.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi’nin bu fuarın destekçileri arasında yer alması ayrıca üzerinde durulması gereken bir haberdir. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi yetkililerini “çöp teknolojileri” fuarı için Adana’nın neden seçildiğini tekrar düşünmeye ve en kısa zamanda söz konusu fuarın destekleyicisi olmadıklarını açıklamaya davet ediyoruz.

TÜYAP ve bu fuarı düzenleyen firma yetkililerine yapmayın, vazgeçin, diyoruz.

Adanalılar çöp konusunun merkezi olmak istemiyor. Çöpten para kazananların yeni planlarını, işbirliklerini duymak istemiyoruz. Çöpten çektiğimiz yeter.

İçinde yaşadığımız sistem ne pahasına olursa olsun daha fazla üretim, daha fazla tüketim ve daha fazla çöp üzerine kuruludur. Olması gereken ise, ihtiyaçların giderilmesi için gereken kadar üretim yapmaktır. Özellikle plastik üretimi azaltılmalı ve süreç sonunda sonlandırılmalıdır. Tek kullanımlık plastikler ise hemen yasaklanmalıdır.

YAPILMASI PLANLANAN ÇÖP TEKNOLOJİLERİ FUARI İPTAL EDİLMELİDİR.

Saygılarımızla. 01 Şubat 2024

ADANA EKOLOJİ PLATFORMU adına YAŞAR GÖKOĞLU

Editör: Haber Merkezi