Adana'da insan hakları savunucusu Turan Taş, ölümle tehdit edildiğini, savcılığa başvurmasına rağmen saldırganın bulunmadığı belirterek, can güvenliğinin olmadığını söyledi.

Gözaltında kaybedilişinin 43. yılında Nurettin Yedigöl’ü unutmadık. Gözaltında kaybedilişinin 43. yılında Nurettin Yedigöl’ü unutmadık.

Adana'da son 2 ay içerisinde tanımadığı kişi tarafından ölümle tehdit edilen İHD ve Af Örgütü üyesi Turan Taş, savcılığa yaptığı suç duyurusuna rağmen ne saldırgan bulundu ne de Turan'ın ifadesine başvuruldu. Adana'nın en fazla cinayetin işlendiğini Yüreğir'de ikamet ettiğini ifade eden Turan, kendisini hem takip eden  hem de iki kez evinin önünde tehdit eden kişinin üstünün kirli olup, şapka, eldiven taktığını dile getirdi.

GIRTLAĞINI KESERİM

Failin kendisini tehdit ettiği sırada sağ el işaret parmağını havaya kaldırarak, "Erdoğan’a dil uzatma o dilini kopartırım lan! Gırtlağını keserim lan senin! Ben İslam’ın Tayip Erdoğan’ın askeriyim lan, kafir köpek, sen kimsin lan", diyerek tehdit ettiğini anlatan Taş, "Buna karşılık ben ona 'Seni bu duruma düşürenler sarayda ne güzel yaşıyor. Ben insan hakları savunucusuyum, sana üzüldüğüm, acıdığım için söyledim, defalarca sakin ol dedim. Üstüme bağırıp hakaretleri artınca korkup kaygılandığım için oradan ayrılarak eve geçtim. Geçen günlerde de tekrar önüme çıkıp beni tehdit etti. Ben o sırada telefonumu çıkarıp görüntü almak istedim. Sırtını dönüp, hızlıca kaçtı. Adamın arkasından gittim ama onu bulamadım" diye anlattı.

CAN GÜVENLİĞİM YOK

Yaşananlardan kaynaklı psikolojisinin bozulduğunu ve evinin sürekli gözetildiğini belirten Taş, "Can güvenliğim yok. 2 kız çocuğum var, onlara zarar gelmesinden korkuyorum. Savcılığa suç duyurusunda bulundum ancak halen beni ifadeye çağırmadılar. İllaki bir olay mı olması gerek. Bu kişiler bulunsun. Ölüm tehdidi yaşadığımız korku ve travma sebebiyle dışarı çıkamaz oldum. Sabahları erken işe gidiyorum ancak akşam dönebiliyorum. Ölüm tehdidi sebebiyle yaşadığım korku, kaygı, derin endişe, travma ve psikolojik sorunlar yaşıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi