Türkiye çapında seçimlere katılan Türkiye Komünist Hareketi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Nimet Çakılkaya'yı, Muratpaşa Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise turizm işçisi Hamza Aksoy'u aday olarak göstermektedir.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak belediye seçimlerinde, Antalya'da TKH adayları yağma ve rant sistemine, düzen siyasetinin yalanlarına, sağcılığa ve sol gösterip sağ vuranlara karşı alternatifi temsil edeceklerdir.

Bugün AKP iktidarında sömürü ve talan düzeninin ceremesini çeken emekçiler bu düzene mahkûm değildir. Bununla beraber, halkımız başta Antalya olmak üzere ülkenin hiçbir yerinde, birbirinden hiçbir farkı olmayan adaylar arasında seçim yapmak durumunda da değildir. İktardaki partilerin de, düzen muhalefetinin de yerel yönetim programı sermayenin programıdır. Komünistlerin programı ise "Toplumcu Yerel Yönetimler Programı"dır.

Bu açıdan Antalya'da emekten yana bir programın, laikliğin, bağımsızlığın ve solun güçlenmesi en önemli görevlerden bir tanesidir. Antalya Büyükşehir Belediye seçimlerinde Partimiz bu misyonla hareket etmekte ve halkımızı sosyalist seçeneğe güç vermeye çağırmaktadır.

Turizm sektörünün büyük bir emek sömürüsü üzerine kurulduğu bir kent olan Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki belediye başkan adayımız ise başta turizm işçileri olmak üzere Muratpaşalı emekçilerin sesi olarak seçimlerde Partimizi temsil edecektir. Sömürüye, yağmaya, rantçılığa, emeğin hakkının gasp edilmesine Muratpaşa'da yaşayan yurttaşların mahkûm olmadığını en gür şekilde ifade edeceğiz.

Antalya'da insanca bir yaşam, eşitlikçi bir düzen için sözümüz var.

Esnafa "Kredi Faizi Güncellemesi" Darbesi Meclis'e Taşındı! Esnafa "Kredi Faizi Güncellemesi" Darbesi Meclis'e Taşındı!

Aydınlık yarınlar için umudumuz ve sözümüz var.

Toplumcu bir yerel yönetim, sömürüye son demek için; emek, laiklik, bağımsızlık ve sosyalizm için Antalya'da oylar orak çekice, oylar Türkiye Komünist Hareketi'ne.

Türkiye Komünist Hareketi

Genel Merkez

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nimet Çakılkaya'nın özgeçmişi

Türkiye Komünist Hareketi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nimet Çakılkaya 1962 yılında Antalya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladı. 1 Mayıs 1977 katliamından sonra politika ile ilgilenmeye başlayarak dönemin İlerici Gençler Derneği (İGD) Antalya şubesi üyesi oldu. 1979 yılında üniversite eğitimi için  İstanbul’a gitti ve İGD Bakırköy Şubesi'nde örgütlü mücadeyi sürdürdü.1983 yılında Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Büro emekçisi olarak çalışmaya başladı. Tarihsel TKP üyesi olan Çakılkaya, 1986 yılından itibaren kadın çalışmalarında bulundu ve Bakırköy Kadın Kültür Evi’nin kuruluşunda yer aldı.

2004 yılında emekli olduktan sonra Antalya’ya döndü ve 2011 yılında dönemin Türkiye Komünist Partisi'ne (TKP) üye oldu. 2015 yılından itibaren sosyalizm mücadelesini kuruluşunda yer aldığı Türkiye Komünist Hareketi (TKH) saflarında sürdürmektedir. Nimet Çakılkaya 2016 yılında kurulan İlerici Kadınlar Derneği'nin (İKD) Antalya temsilcisi ve İKD GYK üyesi olarak görev yapmaktadır. Emekli mali müşavir olan Çakılkaya Antalya SMMM Odası ve DİSK Emekli Sen Antalya Şubesi üyesidir.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayımız Hamza Aksoy'un özgeçmişi

Türkiye Komünist Hareketi Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayı Hamza Aksoy 1981 yılında Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Bigadiç’te tamamladı. Ortaokul yıllarında ilçede bulunan Halkevi çevresinde faaliyette bulunan Aksoy 1996 yılında Sosyalist İktidar Partisi (SİP) aracılığı ile sosyalizm mücadelesi ile tanıştı.

Lise yıllarında yaz tatillerinde Ayvalık’ta turizm işçisi olarak çalışmaya başlayan ve 2001 yılında staj yapmak üzere Antalya’ya gelen Hamza Aksoy halen turizm işçisi olarak çalışmaktadır. Antalya’da 2001 yılında düzenlenen İşçi Okulları’na katılmış, aynı yıl Türkiye Komünist Partisi üyesi olmuştur. 2015 yılından itibaren Türkiye Komünist Hareketi saflarında sosyalizm mücadelesini sürdürmektedir. Hamza Aksoy, Parti’nin işçi çalışmalarında görev almış; sendikal alanda turizm işçilerinin sorunları, örgütlenmesi konusunda faaliyet yürütmüş ve Turizm Çalışanları Derneği’nin (TUDER) 2016-2021 yılları arasında başkanlığını yapmıştır. Şu anda derneğin yönetim kurulu üyesidir. Hamza Aksoy aynı zamanda Sınıf Tavrı Genel Yönetim Kurulu’nda turizm işçilerinin mücadelesinde temsiliyet üstlenmektedir.

Editör: Haber Merkezi