Ankara Çankaya Üniversitesi mezunu ve CHP Ankara İl Disiplin Kurulu Başkanvekili Muratcan Işıldak, üniversitede düzenlenen bir etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı. Davetli olarak katılan Işıldak, beraberinde bir dönem arkadaşları olan Aras Güven ve Ebru Çoşkun ile birlikte çevirmenlerin karşılaştığı sorunlar ve mezuniyet sonrası deneyimler üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirdiler.

VEKİL YONTAR: ATATÜRK’Ü HALKIN GÖNLÜNDEN SİLEMEZSİNİZ! VEKİL YONTAR: ATATÜRK’Ü HALKIN GÖNLÜNDEN SİLEMEZSİNİZ!


Işıldak ; Çevirmenlik mesleği, önemli bir köprü görevi üstlenmektedir ve bu nedenle mesleğin yasal düzenlemelere tabi olması büyük önem arz etmektedir. Adli konularda çalışan çevirmenler olarak, yasal bir çerçevenin olmamasının mesleki pratiklerimizi ne kadar zorladığını yakından görmekteyiz. Dolayısıyla, çevirmenlerin bir yasanın varlığının ve mesleki düzenlemenin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.

434496135 18430524613008825 1458235369955436385 N
Konuşmalarında, çevirmenlik mesleğinin zorluklarına ve bu alanda karşılaşılan güncel konulara odaklandılar. Özellikle çevirmenlerin adli konularda yaşadığı sıkıntılara değinerek, yasal düzenlemelerin eksikliğinin mesleki pratikleri nasıl etkilediğini açıkladılar. Işıldak, çevirmenlerin bir yasanın varlığının ve mesleki düzenlemenin sağlanmasının önemini vurgulayarak, bu eksikliğin çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, mezuniyet sonrası saha deneyimlerini paylaşarak genç çevirmen adaylarına önemli ipuçları veren konuşmacılar, mesleki gelişim ve iş hayatına atılmada karşılaşılan pratik konuları da ele aldılar. Katılımcılara, çevirmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinlikler hakkında geniş bir perspektif sunarak, geleceklerini şekillendirmede yardımcı oldular.

Bu etkinlik, mezunların kendi alanlarında başarılı bir kariyer inşa etmelerine yönelik bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik eden önemli bir platform oldu. Öğrencilerin, mezuniyet sonrası karşılaşabilecekleri zorlukları öngörmelerine ve bu zorluklarla başa çıkmak için gereken adımları atmalarına yardımcı olacak önemli bir bilgi kaynağı sağladı.

Editör: Haber Merkezi