Çukurova Belediye Başkanlığına aday adayı olan Selami Kandemir projelerini anlattı

HUZURLU, MUTLU VE MODERN

ÇUKUROVA İÇİN YOLA ÇIKTIM

*Çukuurova’yı Adana’nın incisi bir kente dönüştürmeyi amaçladığını, doğup büyüdüğü bu şehre bir borcunun bulunduğunu belirten emekli Emniyet Müdürü Selami Kandemir, “Konusunda uzman ekibim, bilgi, birikim ve deneyimlerimle halkın hayallerini süsleyen bir Çukurova’yı oluşturmaya talip oldum” diye konuştu.

*Bugüne kadar hiç dile getirilmeyen, “Seyhan Baraj gölü ve nehir vadisi ile ilgili projeleri dikkat çeken Selami Kandemir,  “Adana’nın kuzeyinde doğal bir cenneti hak ettiği güzelliklerle buluşturmak, bu cazibe merkezini tüm Avrupa’nın gözdesi bir çehreye büründürmek en büyük idealim olacaktır” dedi.

 

ADANA- Çukurova Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra ilk basın toplantısını düzenleyen emekli Emniyet Müdürü, Çukurova Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Selami Kandemir, neden aday olduğunu ve aday gösterilip seçimi kazandığında neler yapacağını basın mensupları ile paylaştı.

Çukurova’nın en gözde tesislerinden Hayal Park’taki Mono Life’de basın mensupları ile bir araya gelen  Selami Kandemir, konusunda uzman ekibi, bilgi, birikim ve devlet tecrübesi ile donanmış geçmişinin seçim öncesi en önemli avantajı olduğunu kaydetti.

_DSC3649

Çukurova Belediyesi’nde, “Tasarruf, disiplin, üretim ve istihdam” konularının temel hedefi olacağını vurgulayan Selami Kandemir, “Bu kentte doğdum, bu şehirde büyüdüm. Genç yaşta, komiser yardımcısı olarak başladığım kamu hizmeti yaşamında, Emniyet Teşkilatı’nın her kademesinde görev aldım. Emeklilik sonrası; bilgi, birikim ve tecrübemle Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı olarak yaklaşık 5 yıl hizmet verdim.

Bürokraside edindiğim birikimlerimi, benim yetişmemi sağlayan, bu günlere gelmemde kendimi borçlu hissettiğim halkımızla buluşturmak amacındayım. Belediye Başkanı adayı olmakta en öncelikli amacım, topluma olan borcumu yerine getirmektir. ” dedi.

HALKLA BÜTÜNLEŞMİŞ BİR BELEDİYECİLİK

Çukurova’yı bilimsel ve halkla bütünleşmiş sosyal belediyecilik anlayışı ile huzura ve mutluluğa kavuşturmayı hedeflediğini ifade eden Selami Kandemir, “Çukurova’da, halkımıza modern, öncü ve yol gösterici hizmet verebilmek için aday oldum. Çukurova’yı huzurlu, yarınlara umutla bakan insanların yaşadığı, Adana’nın incisi, mutlu bir kente dönüştürmek için Belediye Başkanlığı görevine talibim.” diye konuştu.

_DSC3665 aa

Kandemir ayrıca, “Çukurova’nın sorunlarını, öncelikle konusunda uzman bilgi ve birikim sahibi teknik ve idari kadrolarla, mümkün olduğunca her meslek mensubundan oluşturacağımız nitelikli, liyakat sahibi, iyi yetişmiş kişilerden oluşan Belediye Meclis üyelerimizle, Mülki ve Adli mercilerle, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri ile,  kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları, spor kulüpleri ve Çukurova sevdalısı halkımızla işbirliği yaparak, sistemli bir koordinasyonla,  en akılcı şekilde çözmek istiyorum.” diyerek yol haritasını da özetledi.

LİYAKATLI, GENÇ, ADANALI BÜROKRAT

Devlet terbiyesi, disiplini ile yetişmiş, liyakatlı bir Adanalı genç bürokrat olma özelliklerini taşıdığını ifade eden Çukurova Belediye Başkan aday adayı Selami Kandemir, “Çalışmalarımızın en önemli çıkış noktası; Çukurova’nın gelecek 50 yılını planlamak, yapılan hizmetlerin sürdürülebilir olmasını sağlamak olacak. Yarınlara umutla bakan bir kenti arzuluyoruz. Ortak akıl, ortak bilinç, ortak hedefler ilkesi ile hareket edeceğiz. Çukurova’da yaşayan herkesi, ‘Katılımcılık’ ve ‘Ortak akıl oluşturma’ prensipleri ile kaynaştıracağız” dedi ve şöyle devam etti:

“Çukurova’yı vizyonu ve hedefi olan bir yaşam cennetine dönüştüreceğiz. Hedefimiz ‘Çukurova’nın geleceği’, ‘Halkın mutluluğu’ olacak. Çukurova Gönüllüsü gençlerimiz, kadınlarımız, her yaşta, gönlü memleket sevdası ile dopdolu halkımızla daha fazla üretecek, daha fazla hizmet vermek için bir ve birlik olacağız.”

SAĞLIKLI SPORUN MERKEZİ ÇUKUROVA HEDEFİ

Çukurova için hedeflerini ve görev nasip olursa yapacağı hizmetleri de anlatan Selami Kandemir, “Çocuklarımızı, gençlerimizi sporla buluşturacak, sportif  heyecanla kaynaştıracak, birlikte yaşama kültürü ile umutlu ve mutlu olmalarını sağlayacağız. Çukurova’yı bir spor cennetine dönüştüreceğiz.” dedi.

Çukurova’da her mahalleye, alt yapısı sağlıklı, eğitmenleri tecrübeli; futbol, voleybol, basketbol ve tenis sahaları açacaklarını, önemli yerleşim merkezlerine açık ve kapalı yüzme havuzları inşa ederek yılın dört mevsiminde bu tesislerin gençler ve çocukların kullanımına sunacaklarını da belirten Kandemir, sportif  projelerini söyle özetledi:

“Çukurova’nın en önemli ihtiyaçlarının başında yer alan amatör kulüplerimiz için;  nizami ölçülerde, 5 bin seyirci kapasiteli çim futbol sahası ve en az 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu inşa edeceğiz.

Amatör sporun ve amatör sporcunun yanında olacağız.

Atatürkçü düşüncenin simgesi haline gelen, Çukurova’nın gururu, genç kız ve kadınlarımıza rol model olmuş, Sultanlar Voleybol 1. Liginde mücadele eden Çukurova Belediyespor Kadın Voleybol takımımızın bu ligde kalıcı olması ve Avrupa’da başarı ile mücadele edebilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız.”

ÇUKUROVA İKİNCİ BİR ANTALYA OLACAK

 

Seyhan Baraj Gölü ve nehir vadisinin, modern görünüm ve tesislerle canlanacağına da değinen Selami Kandemir, “Çukurova’yı hem ülkemiz, hem Avrupa’daki futbol takımlarının kış aylarında kamp yapabilecekleri  sağlıklı spor için cazibe merkezine dönüştüreceğiz.” dedi ve şunları anlattı:

“Çukurova’da sportif turizmi hareketlendirebilmek için örnek proje alanları belirleyeceğiz. Yatırımcı iş insanlarımızı teşvik edecek, yol gösterici olacak, modern kamp alanları oluşturacağız. Çukurova’mızı turizmde öncelikli teşvik bölgesi statüsünde değerlendirebilmek için projeler gerçekleştireceğiz, cazip turistik oteller merkezi kurulmasını sağlayacağız.  Bu projelerin gerçekleşmesi ile bölge halkına ciddi boyutlarda istihdam oluşturacağız.

Seyhan Baraj Gölü’nü su sporları konusunda tüm Ortadoğu ve Avrupa’nın benimseyeceği bir Su sporları merkezine dönüştüreceğiz.

 Modern balıkçı ve kebapçı restaurantları, dünya mutfağı lokantaları, Ege ve Akdeniz’e özgü kahvaltı mekanları ile donanmış, sayfiye beldesi bir Çukurova’yı hedefliyoruz.”

 

DAHA ÇOK ÜRETİM, DAHA ÇOK KAZANÇ, HALKA UCUZ VE KALİTELİ GIDA

 

Çukurova ilçesi sınırları içerisinde yer alan köylerde üretimi teşvik edeceklerini, böylece hem ekonomiye katkı sağlayacaklarını he de halkın ucuz gıda almalarını sağlayacaklarını da dile getiren Selami Kandemir, “Hem kent merkezinde, hem de köy ortamında yaşayan kadınlarımız için Köy Koop projelerine öncelik vereceğiz. Köylerde yaşayan halkımızın ekonomiye katkı sağlayacak üretim yapmalarını teşvik edeceğiz. Çiftçilerimizin ve üretici kadınlarımızın ürünlerini pazarlama yöntemlerine destek olacağız.

Ekonomik yaşamlarına katkı sağlayacağız. Hedefimiz; tarlalarda daha çok üretim, daha çok kazanç, halkımızın ucuza meyve ve sebze satın alabilmesi olacak. Çukurova’da alışverişin yoğun olduğu her mahallede ‘Köy ürünleri pazarları’ kuracağız. Üretici kadınlarımızın ürünlerini daha sağlıklı ortamlarda pazarlamaları ve halkla buluşturulmalarını sağlayacak, ucuz ve kaliteli gıda hedefine mutlaka ulaşacağız.” diye konuştu.

ÇOCUKLARA KREŞ, TAHSİL BURSU, ÖĞRENCİ YURDU VE

ÜNİVERSİTE GENÇLERİNE UCUZ VE KALİTELİ YEMEK SERVİSİ

 

“Umudumuz ve geleceğimiz çocuklarımız, gençlerimiz. Onların hep yanında olacağız” diyerek çocuklar, öğrenciler ve gençler için hedefledikleri hizmetleri anlatan Kandemir bu konudaki projelerini şöyle sıraladı:

“Okullarımıza Belediye desteğini sağlayacağız, her mahalleye en az bir kreş açacağız. Öğrencilerimize etüd merkezleri açacak, açılmasını teşvik edeceğiz. Öğrencilerimize hayırsever halkımızın katkısı ile tahsil bursu vereceğiz.  Üniversite öğrencilerimize ucuz ve kaliteli yemek çıkaracağız.”

Çukurova’da bir ilki gerçekleştirecek ve en az iki merkezde halk kütüphaneleri oluşturacaklarını da ifade eden Selami Kandemir pojelerine şöyle devam etti:

“Ülkemizin en önemli sorununa öncelik verecek, üniversitede okuyan gençlerimiz için öğrenci yurtları yapacak, yapımına öncülük edeceğiz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklar edinmesini en baştan önleyeceğiz. Spora, sanat ve kültüre kanalize edeceğiz. ‘Sağlıklı bir gençlik, umutlu bir gelecek’ parolamız olacak. Çukurova’da öğrencilerimizi belirli aralıklarla, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde, Çanakkale’de Şehitler Anıtı ve Ankara’da Anıt Kabir’e ziyaretlerini organize edeceğiz. Adana’nın tarihi ve turistik merkezlerine öğrencilerimizin gezi yapmalarını sağlayacak, bu konuda yetkili kurumlarla işbirliği içinde bulunacağız.”

YEŞİL BİR ÇUKUROVA İÇİN HALKIMIZLA OMUZ OMUZA

CHP'li Asu Kaya'dan Mevsimlik Tarım İşçilerine Ziyaret CHP'li Asu Kaya'dan Mevsimlik Tarım İşçilerine Ziyaret

Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı “Yeşil Cenneti Çukurova” parolası ile ağaç dikmeye, mevcut yeşil alanları muhafaza etmeye ve halkı ‘temiz çevre, temiz yaşam olgusuna”’ortak olmaya teşvik edeceklerini de anlatan Kandemir, “Çukurova’da fiziki yapısı uygun evlerin balkonlarında minik seracıklar kurulmasına, halkımızı üretime katkı sağlamasına rehberlik yapacağız. Her evin balkonunda minik çiçek bahçelerinin oluşmasını teşvik edecek, çevre güzelliğine katkıda bulunacağız.” diye konuştu.

İMARLI VE ÇAĞDAŞ KENTLEŞMİŞ BİR ÇUKUROVA

Ekibi ile birlikte, imarlı ve çağdaş kentleşmeye önem veren bir Çukurova hedefinde olacaklarını da dile getiren Selami Kandemir, “Çukurova’nın kentleşme sorunundaki sıkıntılarını gidereceğiz. İmarlı, alt yapısı oluşturulmuş, yol ve kanalizasyon sorunları planlı ve sağlıklı bir şekilde giderilmiş bir kent olabilmesi temel ilkemiz olacak. Bu konuda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik, Yatırımcı Devlet Kurumları ve Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde olacak, sağlıklı ve modern kentleşme önündeki engelleri kaldıracağız.” diyerek projelerini şöyle anlattı:

“Çarpık kentleşmeye son verecek, imarlı kent yolunda halkımıza örnek projeler sunacak, ruhsat ve diğer bürokratik hizmetlerde kolaylık gösterecek, halkımıza imar ve ruhsat koordine ekipleri oluşturacağız.

Yeni oluşturulan semtlerde, halkımızın kullanımı için sağlıklı ve nizami ölçülerde kaldırım alanlarının bırakılmasını titizlikle takip edeceğiz. Araçların sokakları ve caddeleri işgal eden görüntüleri son bulacak. Otopark çıkmazını çözeceğiz.

Kentleşmesi oluşmuş semtlerdeki otopark ve kaldırım işgali konularında haksızlık ve uygunsuz görüntülere son vereceğiz.

Çukurova’da doğal hayatı koruma alanlarında, çağdaş anlamda, gerekli hassasiyetlere önem vereceğiz. Özellikle ormanlık alanlardaki çarpık gelişmelerin önüne geçeceğiz. Çağdaş kentleşmeye yönelik, ‘Planlı ve programlı projelerin’ önünü açacağız.

Çukurova’nın en önemli doğal zenginliği olan Seyhan Baraj gölü etrafındaki imarsız yapılaşma, ulaşım ve altyapı sorunlarının çözümü konusunda duyarlı olacağız. 

Çukurova bölgesindeki su taşkın seviyesi ve doğal hayatı koruma gibi yasal engelleri, Bakanlık, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte çözüme kavuşturacağız. Bu alanları örnek mimari ve estetik projelerle disipline edecek, imarlı konuma getirilecek ve ruhsatlandıracağız. Böylece bu işletmeleri, devlete ve belediyelere vergi geliri sağlayacak duruma getireceğiz. Göl kenarında geçimlerini sağlamaya çalışan esnafımızın ve halkımızın rahatlığı konusunda yaşanılan sorunları çözeceğiz. Tüm Baraj gölü ve çevresinden faydalanan başta, gençler, kadınlar ve aileler olmak üzere halkımızı huzura kavuşturacağız.

Seyhan Gölü ve vadisini çağdaş zenginliklerle buluşturacağız. Baraj gölü ve çevresini, Valilik, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, DSİ ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak, sadece Adana’nın değil, tüm Avrupa’nın en gözde doğal tatil ve dinlenme merkezine dönüştüreceğiz.”

 

ÇUKUROVA KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ OLACAK

Çukurova’yı Anadolu’nun kültür ve sanatının beşiği, sanat ve sanatçıya değer veren bir yaşam cennetine dönüştüreceklerini de vurgulayan Selami Kandemir,  “Adana’nın evlatları olan Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Muzaffer İzgü, Şener Şen, Yılmaz Güney, Müslüm Gürses gibi sanatçılarımızı unutmayacak, unutturmayacağız.

Düzenleyeceğimiz etkinliklerle halkın sanat ve sanatçılarla kaynaşmasını sağlayacak, Çukuroya’yı festivaller ve karnavallar cennetine dönüştüreceğiz. Adana’da çeşitli zamanlarda düzenlenen Kitap Fuarlarına, öğrencilerimizin gençlerimizin ve kadınlarımızın rahat ve ücretsiz ulaşımını sağlayacağız” dedi.

ADANA OTOGARINI ÇUKUROVA’YA TAŞIYACAĞIZ

Her zaman halkın yanında olacaklarını ve sorunları birlikte çözeceklerini de belirten Kandemir,  “Adana’nın en temel sorunlarından biri olan otogar çıkmazına çare bulacak, Adana Merkez Otogarını, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak Çukurova’ya taşıyacağız.

Çukurova’daki görüntü ve gürültü kirliliğinden biri olan korna çalma alışkanlığına son vereceğiz. Düğün salonları ve canlı müzik yayını yapan mekanlardaki aşırı sesli yayınlarla çağdaş anlamda mücadele edeceğiz. Ana caddeler üzerindeki kavşaklarda ve ışıklarda mendil satan, cam silenler ve muhtelif noktalarda dilencilik yapanlarla,  Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ile koordine sağlayarak mücadele edeceğiz.” dedi ve söylerini şöyle tamamladı:

 “Çağdaş, yaşanabilir, insanları mutlu ve umutlu bir Çukurova için varız, var olacağız.”

SELAMİ KANDEMİR KİMDİR?

Çukurova Belediye Başkan aday adayı Selami Kandemir Adana’da doğdu. İlk ve ortaokulu Adana’da okudu. 1982’de Ankara Polis Koleji’nden, 1986’da Polis Akademisi’nden mezun oldu. Ordu Emniyet Müdürlüğü’nde mesleğe başladı. Siirt, Çanakkale, Hatay, Şırnak, Muğla ve Osmaniye’de çeşitli rütbelerde görev yaptı. 2010 Yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü oldu. 2010-2015 yılları arasında Adana bölgesinde Polis Başmüfettişi olarak görev aldı. 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi, “Kadrosuzluk” gerekçesi ile emekli edildi.

Askerlik görevini 1994 yılında Yedek Subay olarak Van’da yapan Selami Kandemir, 2 Mayıs 2019 tarihinden itibaren yaklaşık 5 yıl süre ile Çukurova Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.  1 Aralık 2023 tarihinde Belediye Başkan aday adaylığı için yasa gereği istifa etti.

 Lise ve üniversitede, okul takımlarında futbol, masa tenisi ve voleybol oynadı. Görev yaptığı Ordu ve Siirt illerinde amatör spor kulüpleri kurdu. Hatay ili Altınözü ilçesinde Kaymakam Vekilliği yaptı. Van ili Çatak ilçesinde yedek subay olarak askerlik görevi esnasında ve Siirt’in Kozluk ilçesinde komiser ünvanı ile görev yaparken yayınevleri ile irtibata geçerek kütüphaneler oluşmasını sağladı. Muğla/Milas’ta İlçe Emniyet Müdürü iken, Türkiye’de Emniyet Teşkilatında bir ilk olarak; başarılı çalışmaları, eğitim, spor, kültür ve sanata katkıları nedeniyle, sivil toplum kuruluşları tarafından,  “Yılın Bürokratı” ödülüne layık görüldü.

Selami Kandemir ayrıca Milas Spor Kulübü’ne fahri başkanlık yaptı.

SİYASETTE SELAMİ KANDEMİR?

Selami Kandemir; Atatürkçü düşünceyi içselleştirmiş, O’nun çizgisinden hiç ayrılmadan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasi görüşü ve ilkelerini benimsemiş bir ailenin ferdidir.

12 Eylül 1980 öncesine kadar CHP’de Ziyapaşa Mahalle Temsilcisi ve Kurultay Delegesi olan ve 9 Eylül 1992 tarihinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden açılmasında oy kullanan Reşit Kandemir’in oğludur.

Üniversite yaşamında CHP Gençlik kollarında görev alan, Adana Belediyesi’nde 1978’de İktisat Müdürü, 1989’da Hal Müdürü, 2009’da Çukurova Belediyesi’nde kurucu meclis üyesi, 1992-1994 yıllarında Adana Demirspor Kulüp Başkanı olan Ekrem Kandemir’in kardeşidir.

İyi derecede İngilizce bilen Selami Kandemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi