Çukurova Üniversitesi Tanıtım, Kariyer ve Mezunlar Günü Düzenledi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tanıtım Kariyer ve Mezunlar Günü’nün bir yenisini daha gerçekleştirildi. Aday öğrenciler ile öğretmen ve velilerinin üniversite temsilcileri ile buluştuğu etkinlikte Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, tüm öğrencilere gelecekleri için heyecanla bekledikleri kariyerlerinde başarılar diledi.

Tercih (3)

ÇÜ Kongre Merkezi’nde iki gün boyunca gerçekleştirilen ve tercih dönemi öncesinde adaylara yardımcı olmak amacıyla düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çukurova Üniversitesi tanıtım filminin ardından Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, öğretmen ve aileleriyle tanıtım günlerine katılan aday öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında Çukurova Üniversiteli olmanın ayrıcalıklarından söz etti.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Başarıya Giden Yol, Azimle Çalışmak ve Sürekli Olarak Kendinizi Geliştirmekten Geçer”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, şunları söyledi;

“Üniversite hayatı sadece derslerle sınırlı değildir; aynı zamanda kişisel ve profesyonel gelişiminiz için bir fırsattır.  Bu etkinlik, sizlere kariyer yolculuğunuzda rehberlik etmek, fırsatları keşfetmek ve kendinizi geliştirmek için bir imkân sunmaktadır. Unutmayın ki, başarıya giden yol, azimle çalışmak ve sürekli olarak kendinizi geliştirmekten geçer.  Bu süreçte emek veren her bir öğrencimizin, azimle çalışarak elde ettiği başarıları büyük takdirle karşılıyorum. Ve gelecekleri için kariyerlerinde istedikleri başarıyı yakalamalarını yürekten diliyorum. Biliyorum ki her birinizin bir hayali, bir hedefi var ve üniversite eğitimi, bu hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için önemli bir adım. Bu yolda, bizler, hedeflerinize ulaşmanız için size gereken bilgi, beceri ve deneyimi kazandırmak için buradayız.”

Eğitim Sen, 20 BİN DEĞİL, GERÇEK ÖĞRETMEN İHTİYACI KADAR ATAMA YAPILMALIDIR! Eğitim Sen, 20 BİN DEĞİL, GERÇEK ÖĞRETMEN İHTİYACI KADAR ATAMA YAPILMALIDIR!

 

“Mezunlarımızın Başarı Hikâyeleri Bizim İçin Büyük Bir Gurur Kaynağı”

Prof. Dr. Meryem Tuncel Üniversite öğrencilerine tanıdıkları imkânlara da yer verdiği konuşmasında şu bilgileri aktardı:

“Akademik kadromuz, kendi alanlarında uzmanlaşmış ve öğrencilere rehberlik etmek için donanımlı olan öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Ayrıca, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkıda bulunuyoruz. Üniversitemizin kampüsü, modern imkânlarla donatılmış, öğrencilerin rahatça çalışabilecekleri ve etkileşimde bulunabilecekleri bir ortam sunmaktadır. Üniversite hayatı sadece sınıflarda edinilen bilgilerle sınırlı değildir. Burası, dostlukların, iş birliklerinin, yeniliklerin ve geleceğe umutla bakmanın bir mekânıdır. Hep birlikte, geleceğe daha güçlü ve umut dolu adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum. Bunların yanı sıra, mezunlarımızın başarı hikâyeleri de bizim için büyük bir gurur kaynağı. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimiz, kariyerlerinde önemli başarılar elde etmiş, topluma liderlik etmiş ve dünya çapında etkiler de yaratmışlardır. Sizler de, bu başarı hikâyelerinin bir parçası olabilirsiniz. Üniversitemizi daha yakından tanımanız ve sorularınızı sormanız için hep buradayız.”

21. Yüz Yılda Öğrenci Olmak

Açılış konuşmasının ardından ÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu “21. Yüz Yılda Öğrenci Olmak” isimli sunumunu yaptı. Sektör temsilcilerinin farklı salonlarda öğrencilerle bir araya geldiği, seminerler atölye çalışmaları ve farklı etkinliklerin yer aldığı ve iki gün süren programda ayrıca Mezunlar Günü de düzenlendi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, öğretmen ve veliler de fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, devlet konservatuvarı, meslek yüksekokulları ve idari birimler tarafından kurulan standları gezerek bilgi aldı. Etkinlik dans ve müzik gösterileriyle son buldu. 

Editör: Haber Merkezi