Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ve DİSK Sosyal-İş Sendikası arasında çalışanların TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.  Eğitim Sen heyetinin talebiyle Uyuşmazlık Tutanağı tutuldu.

DİSK Sosyal-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi.


Sendikamızla Eğitim-Sen arasında devam eden 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştır.

Ocak ayında başlayan görüşmelerde, genel ve idari hükümleri içeren birçok maddede anlaşmaya varılırken, günlük / haftalık çalışma saati, hafta tatili, kıdem ve ücret zammı ile sosyal ödemelerde mutabakat sağlanamamıştır.

18 Mart 2024 tarihinde yapılan görüşmede de ilerleme sağlanamayınca Eğitim Sen heyetinin talebiyle Uyuşmazlık Tutanağı tutulmuştur.

Uyuşmazlık sürecinde, sendikamızın sorunları masada çözme, sürecin yapıcı olarak ilerletilmesi için yaptığı görüşme çağrısı sonrası taraflar 29 Mart 2024 tarihinde tekrar bir araya gelmiştir. Yapılan bu görüşmede sendikamız tarafından Eğitim Sen yönetimine yeni bir teklif sunulurken, Eğitim Sen heyeti sendikamızın teklifini değerlendireceğini ifade etmiştir.

Eğitim Sen yönetiminin talebiyle son olarak 19 Nisan 2024 tarihinde bir kez daha görüşme yapılmıştır. Bu görüşmede Eğitim Sen yönetimi, sendikamızın önerilerine olumsuz yaklaşmış ve uyuşmazlık maddelerine ilişkin yeni bir teklifleri olmadığını belirtmiştir.

İktidarın enflasyonist politikaları karşısında her geçen gün yoksullaşan emekçilerin, insanca yaşayabilecek ücret ve çalışma koşulları için mücadele etmesi en başta Eğitim Sen’ in kuruluş amaçları arasındadır. Kamu emekçileri içinde önemli bir mücadele geleneği olan, toplumsal mücadele zemininde pek çok kez yan yana geldiğimiz Eğitim Sen yönetiminin kendi çalışanlarının talepleri karşısındaki tutumunu bu açıdan yeniden gözden geçirmesi gerekmektedir.

Yetkili kurullarımız ve üyelerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, taleplerimize yanıt verilene kadar sürecin demokratik eylem zemininde yürütülmesine karar verilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.

İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği başladı İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği başladı

DİSK Sosyal-İş Sendikası
Genel Yönetim Kurulu 

Editör: Haber Merkezi