Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'ndan Öğretmenlere Destek: 'Veli Görüşmeleri İçin Ücret Talebi'"

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EGS) Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Başkan Oğuz Özat başkanlığında toplanarak, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "okul randevu sistemi" üzerine bir karar almıştır. Sistem, velilerin öğretmenlerle dijital ortamda randevulaşmalarını sağlamakta olup, 23.03.2024 tarihinde Bakanlık web sitesinde duyurulmuş ve okullarda uygulanmaya başlanmıştır.

Sendika, sistemle öğretmenlerin boş saatlerine ve okul çıkış saatlerine denk gelen sürelerde yapılan veli görüşmelerinin, öğretmenlerin dinlenme, ders hazırlığı yapma ve ailelerine zaman ayırma sürelerini olumsuz etkilediğini belirtmiştir. EGS, Anayasa'nın 18. maddesinde yer alan "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır." hükmünü hatırlatarak, bu görüşmelerin öğretmenlere angarya oluşturduğunu ve bu görevler için öğretmenlere ücret ödenmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Etkin Demokrat Hekimler, Adana Tabip Odası Seçimlerinde Çoğunluğu Aldı Etkin Demokrat Hekimler, Adana Tabip Odası Seçimlerinde Çoğunluğu Aldı

Eğitim Ve Bilim Gücü

1739 Sayılı Kanun'un 43. Maddesi gereği, öğretmenliğin devletin eğitim, öğretim ve yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olduğuna dikkat çeken EGS, okul randevu sistemi ile yapılacak veli görüşmeleri için öğretmene yaratacağı iş yükü, mesai dışı çalışma saatleri ve oluşturacağı angaryaların düşünülmesi gerektiğini belirtmiştir.

Bu bağlamda, EGS, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı sonuna kadar, yapılacak görüşmeler için öğretmenlere ücret ödemesi yapılana kadar, üyelerinin bu görüşmeleri yerine getirmeme kararı almıştır.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, bu kararı alırken, öğretmenlerin haklarının korunması ve meslek onurunun desteklenmesi amacını gütmektedir. Sendika, konunun takipçisi olacağını ve öğretmenlerin mesleki haklarının savunulması için her türlü girişimde bulunacağını kamuoyuna duyurur.

Editör: Haber Merkezi