TİP Genel Başkanı Erkan Baş TBMM'de Emeklilere verilen maaş artışıyla ilgili basın toplantısı düzenledi

Erkan Baş açıklamasında şu ifadelre yr verdi "AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli aylığı 228 lira, asgari ücret ise 174 liraydı. Yani en düşük emekli aylığı asgari ücretten yüzde 31 daha fazlaydı.

Şimdiyse en düşük emekli aylığı asgari ücretten yüzde 41 daha düşük konumda. Tablo çok net: Emekliler açlığa mahkum edilmiş durumda!

Çözüm önerilerimizi açıklıyoruz:

-En düşük emekli aylığı asgari ücrete eşitlenmelidir.

-Aylık bağlanma oranlarında 2008 öncesine dönülmelidir.

-Yıllık ikramiye tutarları iktidarın keyfi olmaktan çıkarılıp, her yıl enflasyon oranında artırılmalıdır.

-Emekliler hazine için bir yük değildir. Emekçilerin fonunu emekçiler yönetmelidir. SGK yönetiminde emekçiler yer almalı ve kararları veto etme hakları bulunmalıdır.

-EYT kanununda es geçilen; 8 Eylül 1999 sonrası işe başlayanlar için kademeli emeklilik yaşı düzenlemesi derhal yapılmalıdır. Emekçilerin bir günlük işe giriş farkıyla 17 yıllık hak kaybına uğraması kabul edilemez.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Esnafa İflas Tehlikesi: Kredi Faizlerindeki Artış Çıkmaza Sürüklüyor CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Esnafa İflas Tehlikesi: Kredi Faizlerindeki Artış Çıkmaza Sürüklüyor

-EYT kanununda bir gecede 5 bin 900'e yükseltilen prim günü şartı 1999 öncesinde geçerli olduğu gibi 5 bin güne çekilmelidir."


Editör: Haber Merkezi