Dr. Derya UĞUR , icap nöbet ücretleriyle ilgili dava açtıklarını söyledi,

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur yaptığı açıklamada şu ifadelere yerverdi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; 1 Mayıs Meydanlarda Taleplerimizi Bir Kez Daha Haykıracağımız Gündür Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; 1 Mayıs Meydanlarda Taleplerimizi Bir Kez Daha Haykıracağımız Gündür

İCAP NÖBET ÜCRETLERİYLE İLGİLİ YİNE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK!

“TÜTÜN DENETİMİ İCAP NÖBET ÜCRETİ” İÇİN DAVA AÇTIK

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından hekim ve uzman hekim dışında kalan sağlık personeline icap nöbet ücretinin ödenip ödenemeyeceğine dair görüş yazısı yayımlanmıştır. Bu yazının yayımlanmasının ardından bu yazı ile birlikte Maliye Bakanlığı’nın 2015 yılına ait görüş yazısı gerekçe gösterilerek, hekim ve uzman hekimler dışındaki sağlık çalışanlarına “icap nöbet görevi verilmesine rağmen icap nöbet ücretleri ödenmemeye başlanmıştır.”

G Jb R 5 Xb E A A Gj V U

Sürecin en başından beri, Genel Sağlık-İş olarak, kendisine icap nöbeti verilen tüm sağlık çalışanlarının icap nöbet ücretine hak kazandığı görüşündeyiz. Bu nedenle, daha önce de “perfüzyonist”, “eczacı”, “hemşire” ve “diyaliz teknikeri” olan üyelerimizin yerine getirmiş olduğu icap nöbet ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle Manisa, İzmir ve Antalya İdare Mahkemelerinde davalar açmış, üyelerimizin hak edişlerinin kendilerine ödenmesi için hukuk mücadelesi vermiş ve neticesinde üyelerimizin hak edişlerinin kendilerine ödenmesini sağlamıştık.

Bu kez de, Aydın’da bir Devlet Hastanesi’nde "sağlık memuru (toplum sağlığı)" olarak görev yapan üyemiz tarafından, Sendikamıza yapılan başvuruda, “tütün denetimi icap nöbeti verilmesine rağmen buna karşılık ücret ödemesi yapılmadığı” belirtilmiş, Sendikamızdan hukuki girişimde bulunulması talep edilmiştir. Başvuru üzerine, her zaman olduğu gibi Hukuk Müşavirliğimizin yoğun çaba ve girişimleri sonucunda Aydın 1. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştır. Açılan davada, “Tütün Denetimi İcap Nöbet Listesi” ile üyemize verilen icap nöbet görevleri karşılığında “icap nöbet ücreti ödenmesi” talep edilmiştir.

İlklerin Sendikası Genel Sağlık-İş, bir ilki daha gerçekleştirerek, icap nöbetlerinde yeni bir çığır açmıştır. Açmış olduğumuz davayla ilgili olarak en kısa zamanda yeni bir hukuk zaferimizi, sizlerle paylaşmayı temenni ediyoruz. Genel Sağlık-İş olarak, tüm sağlık çalışanlarının haklarını, onlara teslim etmeye, hukuk mücadelesi vermeye ve hukuki zaferler elde etmeye devam edeceğiz. Haklı “hukuk mücadelemiz” engellenemez!

Editör: Haber Merkezi