Yonhap haber ajansının haberine göre, Güney Kore'nin muhalif Demokrat Parti lideri Lee Jae-myung Salı günü güneydeki liman kenti Busan'a yaptığı ziyaret sırasında boynundan bıçaklandı.

Bir parti yetkilisi ve bir itfaiye yetkilisi Reuters'e, 2022 başkanlık seçimini kıl payı kaybeden Lee'nin bilincinin yerinde olduğunu ve yerel bir üniversite hastanesine nakledildiğini söyledi.

Yonha, Lee'nin önerilen havaalanını gezerken kimliği belirsiz bir adam tarafından saldırıya uğradığını söyledi. YTN televizyonu, saldırının boynunda yaklaşık 1 cm'lik bir yara açtığını bildirdi.

Haber fotoğraflarında saldırganın 50'li veya 60'lı yaşlarında, üzerinde Lee'nin adının yazılı olduğu kağıttan bir taç takan bir adam olduğu görülüyor.

Haberlere göre Lee'ye yaklaştı ve imza istedi, ardından aniden öne atılıp ona saldırdı. Yonha, saldırganın hızla bastırıldığını ve olay yerinde tutuklandığını söyledi.

Kudüs Gücü komutanlarının ölümleri Devrim Muhafızları'nın kamuoyundaki imajını ve güvenini zedeledi mi? Kudüs Gücü komutanlarının ölümleri Devrim Muhafızları'nın kamuoyundaki imajını ve güvenini zedeledi mi?

YTN televizyonundaki ve sosyal medya platformu X'te yayınlanan bir başka video klipte, bir adamın kolunu uzatarak Lee'ye saldırdığı saldırı görülüyordu. Lee yüzünü buruşturdu ve yere çöktü.

Haber fotoğraflarında Lee'nin gözleri kapalı yerde yattığı ve diğer kişilerin boynunun yan tarafına bir mendil bastırdığı görülüyordu.

Ofisi, Başkan Yoon Suk Yeol'un saldırıyı kınadığını ve bunun kabul edilemez bir eylem olduğunu söyledi. Ofisi, Lee için derin endişesini dile getirdiğini ve hızlı bir şekilde iyileşebilmesi için en iyi bakımın verilmesi talimatını verdiğini söyledi.

Gyeonggi eyaletinin eski valisi olan Lee, 2022 başkanlık seçimlerinde eski başsavcı muhafazakar Yoon'a az farkla yenildi.

Lee şu anda Seul yakınlarındaki Seongnam'ın belediye başkanı olduğu dönemdeki bir geliştirme projesinden kaynaklanan rüşvet iddiasıyla yargılanıyor. Lee herhangi bir yanlışlık yaptığını reddederek iddiaları "kurgu" ve "siyasi komplo" olarak nitelendirdi.

Lee, Ağustos 2022'den bu yana ana muhalefet partisine liderlik ediyor.

Güney Kore'de bir sonraki parlamento seçimlerinin Nisan ayında yapılması planlanıyor.

Silah bulundurma konusunda katı kısıtlamalar olmasına rağmen, Güney Kore'nin diğer silahları da içeren bir siyasi şiddet geçmişi var.

Lee'nin selefi Song Young-gil, 2022'de halka açık bir etkinlikte kafasına keskin olmayan bir cisim savuran bir saldırgan tarafından saldırıya uğradı ve bu da yaralanmaya neden oldu.

Daha sonra cumhurbaşkanı olarak görev yapan dönemin muhafazakar muhalefet partisi lideri Park Geun-hye, 2006 yılında bir etkinlikte bıçakla saldırıya uğradı ve yüzünde ameliyat gerektiren bir yara oluştu.

Editör: Süleyman Devrim Boğa