HabereGüven İle Yürümek, habereguven.com trendi gittikçe yükselen bir adres olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. HabereGüven &nb...

HabereGüven İle Yürümek,

habereguven.com trendi gittikçe yükselen bir adres olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

HabereGüven  olarak çıktığımız bu yolda neler yapabileceğimiz konusunda endişeliydik ve tereddütler yaşadık. Birçok haber sitesini yakın takibe aldık, inceledik, farklı yayınların rutin haber akışının nasıl olduğuna baktık. Yerel ve ulusal yayın yapan sitelerin gündeme düşen haberlerde ki reflekslerini ve bir habere bakış açısında ki farklılığı gördük.

Haberciliğin toplumda nasıl etkiler yaratabileceğini, bir haber üzerinden yansıyan farklılıkları ibretle izledik, öne çıkarılan başlıklarda bunu fazlasıyla gördük.

O zaman HabereGüven olarak karşıtlıkların üzerinden haberciliği tesis eden anlayıştan kendimizi nasıl sıyırabilirdik?

Örneğin 8 yaşında ki Ahmet’in annesinin suçlu olmamasına rağmen oğlunun kanser tedavisi için yurtdışına çıkışına engel konulmasını insani bir tarzda ele almamak olanaklımıdır?

Ahmet ile ilgili haberin kendisi politik tercihlere kurban edilebilir mi?  

Veya bir kadın cinayeti, istismar, çevre ile ilgili hassasiyet, sığınmacılar v.b birçok konu politik tercihlere göre mi habercilerin ellerinde şekil almalı!

HabereGüven olarak ne yapmalıydık? Sayfamıza taşıdığımız haberlerin objektif kriterlere uygun olarak algılanmasını nasıl sağlayabilirdik?

Kendi bireysel dünyalarımızı internetin sağladığı olanaklar çerçevesinde şekillendirdiğimiz bu süreçte HabereGüven ile haber farklılığını sunabilmek HabereGüven olarak doğru adres olduğumuzu gösterebilmek çok kolay değildi.

Kolay olmayan ve tüm siyasal kamplaşmaların fazlasıyla egemen olduğu bir platformda söz söylemek cesaret gerektiriyordu. Cesaretin yanı sıra aynı zamanda yapılan işe inanmak ve on binlerce yıldır biriken tüm yaşanmışlıkların ışığında yürüyebilmek te gerekiyordu.

HabereGüven olarak yaşanmışlıkların ışığında insan yaşamına yakışır bir anlayışla okurlarımızla daha fazla buluşacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. 18.02.2020

Sevgi ve saygılarımla

Güven Boğa