Grubun silahlı kanadının bir sözcüsü Pazar günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde tuttuğu rehinelerin çoğunun muhtemelen öldürülmüş olduğunu söyledi ve onların kaderinden İsrail liderliğini sorumlu tuttu.

Ebu Ubeida televizyonda yayınlanan bir açıklamasında, "Düşmanın rehinelerinin ve tutuklularının çoğunun akıbeti son haftalarda bilinmez hale geldi ve geri kalanların hepsi Siyonist saldırganlık nedeniyle bilinmeyenler tüneline girdiler" dedi.

Kudüs Gücü komutanlarının ölümleri Devrim Muhafızları'nın kamuoyundaki imajını ve güvenini zedeledi mi? Kudüs Gücü komutanlarının ölümleri Devrim Muhafızları'nın kamuoyundaki imajını ve güvenini zedeledi mi?

“Büyük olasılıkla birçoğu yakın zamanda öldürüldü, geri kalanlar her saat başı büyük tehlike altında ve tüm sorumluluğu düşmanın liderliği ve ordusu üstleniyor.” 

Ebu Ubeida, grubun "direniş eksenindeki" müttefiklerinin Hamas'a önümüzdeki günlerde İsrail birliklerine yönelik "saldırılarını genişletecekleri" konusunda bilgi verdiklerini söyledi.

"100 günlük savaşın ardından... acıyı yutan, başarısızlık ve yenilgi çamurunda yürüyen düşmanın liderliği budur" dedi.

Ebu Ubeida ayrıca İsrail güçlerini Gazze Şeridi'ndeki camileri yıkarak "dini savaş" başlatmakla suçladı.

"Siyonist düşman 100 gün içinde Gazze Şeridi'ndeki camilerin çoğunu yıktı" dedi. 

"Araçlarının yere ulaştığı yerlere saygısızlık etti, yaktı ve buldozerlerle ezdi ve açık bir din savaşı içinde ezan okumayı durdurdu."

Editör: Süleyman Devrim Boğa