Hint medyasına göre hükümet, Dougnac'a karşı yasal süreç başlattı ve oturma izninin iptal edilmemesi için dava açması için kendisine 2 Şubat'ta sona erecek 15 günlük bir süre verdi . İçişleri Bakanlığı onu "kötü niyetli" habercilik yapmakla ve "ülke hakkında taraflı, olumsuz bir algı yaratacak şekilde eleştirel olmakla" suçluyor. 

Fransız 'La Croix' ve 'Le Point' gazetelerinde muhabir olarak çalışan ve yirmi yılı aşkın süredir Hindistan'da yaşayan gazeteci, ihbarın alındığını kabul etti ve tüm iddia ve ithamları reddetti. Fransız medyası, Hindistan'ın ilk kez bir Fransız gazeteciyi sınır dışı etmekle tehdit ettiğini bildirdi . 

Başbakan Narendra Modi hükümetinin gazeteci haklarını ihlal ettiği son vaka, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak üzere 25 Ocak'ta Hindistan'a gidecek olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ziyaretiyle aynı zamana denk geliyor. 

Rusya topraklarında bir gecede 17 insansız hava aracı imha edildi Rusya topraklarında bir gecede 17 insansız hava aracı imha edildi

Modi'nin 2014'te iktidara gelmesinden bu yana ülkede medya özgürlüğü kötüleşti ve hükümet, aşırı eleştirel bulduğu gazetecileri açıkça hedef aldı ve taciz etti; protestoları haber yapan muhabirleri tutukladı ve bağımsız medya kuruluşlarını kapattı . 15 Ağustos'ta IFJ, bağlı kuruluşu IJU ile birlikte Hintli yetkilileri Parlamento tarafından kabul edilen ve basın özgürlüğüne büyük tehdit oluşturan mevzuatı gözden geçirmeye  çağırdı .

IJU, yaptığı açıklamada, hükümeti adaleti ve adil oyunu sağlamaya ve Hindistan hakkında "olumsuz bir algı" yaratan "kötü niyetli" habercilik, düzensizliği teşvik etme, Hindistan'a seyahat için izin almama gibi bildirimde sıralanan güçlü suçlamalara boyun eğmemeye çağırdı. kısıtlı alanlar ve komşu ülkeler hakkında raporlama yapmak. "Bunlar gazeteciye yönelik intikam, taciz, gözdağı ve basın özgürlüğüne saldırı niteliğindedir". 

IFJ Genel Sekreteri Anthony Bellanger şunları söyledi: “Başkan Macron, hükümetin Hindistan'daki gazetecilere ve medyaya yönelik baskılarına seslenmeli ve Başbakan Modi ile yaptığı görüşmelerde meslektaşımız Vanessa Dougnac'ın durumunu gündeme getirmelidir. Hindistan başbakanının ülkesini “dünyanın en büyük demokrasisi” olarak tanımladığı bir dönemde, gazetecileri sadece işlerini yaptıkları için tehdit etmenin ve kovuşturmanın otoriter bir rejimin eylemi olduğunun bilincinde olması gerekiyor .”

Editör: Haber Merkezi