• Saleh Al-Aruri, İsrail'in Hamas müttefiki Hizbullah'ın güney Beyrut kalesine düzenlediği saldırıda öldürüldü.
  • Hizbullah, İsrail saldırısının 'komutan Razi Musavi'ye düzenlenen suikastın' devamı olduğunu söyledi

BEYRUT: Lübnan'ın İran destekli Hizbullah grubu, Salı günü İsrail'in Beyrut'un kontrol ettiği bir banliyöde Hamas lider yardımcısını öldürmesinin "cevapsız veya cezasız kalmayacağı" konusunda uyardı.

Hizbullah bunu "Lübnan'a yönelik ciddi bir saldırı" olarak nitelendirdi.

Açıklamada, "Biz Hizbullah olarak bu suçun cevapsız veya cezasız kalmayacağını teyit ediyoruz" ifadesine yer verilen hareket, bunu "Lübnan'a yönelik ciddi bir saldırı... ve savaşın gidişatında tehlikeli bir gelişme" olarak nitelendirdi. .

AFP'ye konuşan iki güvenlik yetkilisi, İsrail'in, Hamas'ın müttefiki Hizbullah'ın Beyrut'un güneyindeki kalesinde Hamas hareketinin başkan yardımcısı Salih el-Aruri'yi öldürdüğünü söyledi.

Biden, Çin yapımı elektrikli araçların ABD'de yasaklanması çağrısında bulundu Biden, Çin yapımı elektrikli araçların ABD'de yasaklanması çağrısında bulundu

Neredeyse üç aydır Gazze Şeridi'nde İsrail'le savaş halinde olan Hamas, daha sonra Aruri'nin ölümünü doğruladı ve Lübnan devlet medyası, İsrail'in insansız hava aracı saldırısında toplam altı kişinin öldüğünü söyledi.

Hizbullah, İsrail'in Hamas'la savaşının Ekim ayında başlamasından bu yana neredeyse her gün İsrail ile sınır ötesi çatışmalara giriyor.

Geçtiğimiz ay İran devlet medyası, İsrail'in füze saldırısında İslam Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlar kolu Kudüs Gücü'nün üst düzey komutanlarından Razi Musavi'nin Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında öldürüldüğünü bildirdi.

Musavi, dört yıl içinde İran dışında öldürülen en kıdemli Kudüs Gücü komutanıydı.

Hizbullah, Aruri'yi öldüren saldırının "komutan Razi Musavi'ye düzenlenen suikastın devamı" olduğunu söyledi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Çarşamba günü televizyonda bir konuşma yapacak. 

Editör: Süleyman Devrim Boğa