İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Ayrımcılık Temalı 1. Öykü Yarışması Sonuçlandı

Yarışmaya katılan öyküler jüri üyelerimiz Ayşe Uyguner, Ayşegül Devecioğlu, Jaklin Çelik, Melike Koçak, Murat Uyurkulak, Özlem Eren Türkmen, Selahattin Demirtaş, Şebnem İşigüzel tarafından titizlikle değerlendirildi ve yayınlanmaya değer bulunan öyküler belirlendi. Katılımcılardan gelen 80 öykü arasından seçilen 3 öykü ödüle değer bulundu ve toplam 19 öykü, derneğin ilk öykü yarışması kitabında bir araya getirildi.

Bu özel kitap, çeşitli bakış açıları ve duyarlılıklarla ayrımcılığa karşı mücadeleyi ele alıyor. Her bir öykü, insan haklarına duyarlılığı ve eşitliği vurgulayarak okurlara derin bir düşündürme fırsatı sunuyor.

Yarışma sonucu oluşan bu kitap, şimdi İHD İstanbul Şubesi'nin web sitesinde okurlarla buluşmaya hazır olacak. Bu anlamlı projeyle, dernek ayrımcılıkla mücadelede sanatın ve yazının güçlü birer araç olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

 

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi 1. Öykü Yarışması Ödülleri Sonuçları-2024

KURTULUŞ SAVAŞI ROMANLARI YAZARI ULUĞTÜRKAN:  Atatürk resmen Adanalıdır KURTULUŞ SAVAŞI ROMANLARI YAZARI ULUĞTÜRKAN: Atatürk resmen Adanalıdır

Birincilik Ödülü: SİBEL APAYDIN / Mayıs Ortası

İkincilik Ödülü: ELVAN ARPACIK / Yokmuş Gibi…

Üçüncülük Ödülü: MELTEM UZUNKAYA / Aksak, Afgan, Kedi

 

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi

Kültür ve Sanat Komisyonu

Editör: Haber Merkezi