• Ana adanın batı kıyısındaki yollarda ve evlerde büyük hasar
  • Rusya ve Kuzey Kore de bazı bölgeler için tsunami uyarısı yaptı
  • Binlerce kurtarıcı en kötü etkilenen bölgelere ulaşmaya çalışıyor

Yetkililer şiddetli yağmur, toprak kayması ve tekrarlanan artçı sarsıntıların yardım çabalarını engelleyebileceği konusunda uyardığı için, Japon kurtarma ekipleri Pazartesi günü Ishikawa vilayetinde meydana gelen depremden sağ kalanları aramaya devam ediyor.

Bölgesel hükümet Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 62 kişinin öldüğünün doğrulandığını ve 20'si ağır olmak üzere 300'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Ölü sayısının daha da artabileceği uyarısında bulunuldu.

Pazartesi öğleden sonra Noto Yarımadası açıklarında meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki deprem , kuzey kıyısındaki Suzu'daki evleri yerle bir etti ve yakınlardaki Wajima Şehri'nin bazı kısımlarını kasıp kavuran yangınları tetikledi. Ayrıca yolların da tahrip edilmesi, arama ve kurtarma çalışmalarını daha da zorlaştırdı.

Hükümet, 31.800'den fazla kişinin barınaklarda bulunduğunu söyledi.

“Felaketin üzerinden 40 saatten fazla zaman geçti. Acil görev gücü toplantısı sonrasında Başbakan Fumio Kishida, kurtarılmaya ihtiyacı olan insanlar hakkında birçok bilgi aldık ve yardım bekleyen insanlar var" dedi.

Kishida, yolların neredeyse geçilmez hale getirilmesi nedeniyle merkezi hükümetin Noto Yarımadası'nın en kötü etkilenen bölgelerine gemi yoluyla yardım getirmeye çalıştığını söyledi. Kyodo haber ajansının bildirdiğine göre, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri de kesilen köylere ulaşmak için helikopter kullanıyordu.

Brezilya'da yerli halk topraklarının tanınması talebiyle yürüdü Brezilya'da yerli halk topraklarının tanınması talebiyle yürüdü

Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), yardım çabalarını karmaşık hale getirerek, heyelan riskini artırabilecek şiddetli yağmur beklendiğini söyledi.

Yüzde 90'ı gitti

Suzu'da Belediye Başkanı Masuhiro Izumiya "neredeyse ayakta duran ev kalmadığını" söyledi.

Editör: Haber Merkezi