"Adana’daki oturumlarda; Sosyal ve Kültürel İmkanların Çoğaltılması ve Erişilebilir Olması, Yerel Hizmetlerde Eşitsizlik ve Genç Kadınların Karşılaştığı Ayrımcılık ve Genç Kadınlar için Kent İçi Ulaşım Güvenliği en önemli sorunlar olarak ön plana çıktı."

Kadınların Seçimi Ekibi tarafından basına yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı;

"Kadının İnsanca Yaşama ve Var Olma Mücadelesinin Bir Zaferi" "Kadının İnsanca Yaşama ve Var Olma Mücadelesinin Bir Zaferi"

"Biz, bir genç kadın oluşumu olan “Kadınların Seçimi”yiz. Genç kadınlar olarak, yerelde yaşadığımız sorunları tartışmak ve çözümler geliştirmek için bir araya geldik. Bu tartışmaların sonunda ise genç kadınlara yönelik politika önerileri geliştirdik. Şimdi ise bunları yerel basın olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz.

3 farklı şehirde (Ankara, Denizli, Adana) düzenlenen 17 oturumda, 150 yi aşkın genç kadın bir araya gelerek, kendi şehirlerimizde karşılaştığımız sorunları ve çözüm önerilerini tartıştık. Adana’daki oturumlarda; Sosyal ve Kültürel İmkanların Çoğaltılması ve Erişilebilir Olması, Yerel Hizmetlerde Eşitsizlik ve Genç Kadınların Karşılaştığı Ayrımcılık ve Genç Kadınlar için Kent İçi Ulaşım Güvenliği en önemli sorunlar olarak ön plana çıktı. Bu konular bağlamında geliştirdiğimiz önerilerimiz Adana’da genç kadınların karşılaştığı sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlar sunuyor.

Bu bağlamda sizlere bu önerilerimizi anlatmak ve sizlerin desteği ile yerelde sesimizi daha güçlü duyurmak amacıyla gerçekleştireceğimiz basın toplantımıza davetlisiniz."

Tarih: 26 Aralık 2023

Yer: Adana Divan Otel

Saat: 10.00

Genç kadın meseleleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Genç kadınlar olarak sizlerin desteğine her zaman ihtiyacımız var.

Saygılarımızla,

Kadınların Seçimi Ekibi

Editör: Haber Merkezi