Bu grev döneminde 368.000 öğrenci 22 gün okula gidemedi, öğretmenler de aynı sayıda gün maaşını kaybetti.

Ayrıca Ortak Cephe'nin temsil ettiği sendikalardaki öğretmenler de 11 gün boyunca grevdeydi.

Grevler, Québec'teki devlet okulu öğretmenlerini, öğrencilerini ve velilerini ilk, orta ve yetişkin eğitimi de dahil olmak üzere çeşitli düzeylerde etkiledi.

Hem kısa hem de uzun vadede sonuçları potansiyel olarak yıkıcıdır. Grev, öğretmenleri desteklemeye ve kamusal eğitimdeki sorunlara çözüm bulmaya yönelik acil ihtiyaç hakkında dersler sunuyor.

Bunun yapılmaması öğretmenlerin moralini, tükenmişliğini ve yıpranmasını olumsuz etkilemeye devam edecektir. Aynı zamanda devlet okullarının topluluklarımızı desteklemedeki kritik rolünün daha da aşındırılması riskiyle karşı karşıya kalacak.

Ekran Görüntüsü 2024 02 03 122041

Talepleri anlamak, öğretmenlerin sesini yükseltmek

FAE'nin talepleri , daha iyi tanınma (iyileştirilmiş emeklilik planları ve ebeveyn hakları dahil), daha iyi aile-iş-yaşam dengesi, daha iyi sınıf kompozisyonu, iş yükünün azaltılması, şikayetler ve tahkime ilişkin yeni hükümler, daha iyi muamele dahil olmak üzere ücretin ötesine geçti . Güvencesiz statüdeki öğretmenlerin ve sağlıklı bir işyerinin varlığı.

Bu talepler mali durumu, sınıf uygulamalarını ve öğretmenlerin refahını kapsamaktadır.

Pandemi sonrası eğitimsel zorluklar da dahil olmak üzere mevcut sosyal ve eğitimsel ortam göz önüne alındığında , öğretmenlerin desteklenmesi ve politika değişiklikleri son derece önemlidir.

Öğretmen taleplerini kabul ederek mevcut zorlukları hafifletmek çok önemlidir çünkü sağlıklı ve iyi desteklenen öğretmenler başarılı öğrenci öğrenimi için çok önemlidir .

Kanada'da COVID-19 salgınının devam eden etkileri nedeniyle öğretmenlerin refahının rolü özellikle kritiktir .

Sistemsel sorunları değiştirmeli

Öğretmenlerin aldığı kaynak ve desteğin eksikliği, artan stres ve tükenmeden tükenmişliğe kadar çeşitli sonuçlara yol açabilir .

Öğretmenlerin bu zorluklar karşısında dirençli olduğu kanıtlanmış olsa da , dayanıklılık kavramının kendisi de tartışmalıdır .

Öğretmenlerin sağlıklı, olumlu bir çalışma ortamı sağlamayan politika ve uygulamalar nedeniyle dirençli olmalarına gerek yoktur.

Öğretmenlerden optimalin altındaki çalışma koşullarına katlanmalarını istemek, yapısal ve sistemik sorunları ele alma yükünü, kamusal eğitim reformlarına ilişkin hükümetin sorumluluğundan uzaklaştırır.

Bu aynı zamanda, çıkarlarının uyumlu hale getirilmesi gereken öğretmenler, öğrenciler ve veliler arasındaki ilişkiler üzerinde de aşırı bir gerilime neden oluyor. Öğrenci ve öğretmen refahı arasında açık bir ilişki vardır . Öğretmenlerin refahına öncelik verildiğinde, okullarda öğrencilerin çalışmaları ve öğrenmeleri gelişir .

Ciddi yıpranma oranları

Uzun süren grev ve hükümetin sendika taleplerini zamanında karşılama konusundaki isteksizliği öğretmenlerin moralini daha da düşürmüş olabilir. Bu aynı zamanda Québec'te halihazırda yüksek olan öğretmen yıpranma oranlarını da daha da kötüleştirebilir .

Aslında bu, rollerinden ayrılırken psikolojik ve kişilerarası nedenleri öne süren öğretmenlerin ilgisizliğine işaret ediyor .

Politika ve uygulama yoluyla öğretmenlerin eğitimde temel çalışanlar olarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Önceliğin sadece sahaya yeni profesyoneller getirmek değil, aynı zamanda onları tutmak da olması gerekiyor.

Öğrenciler ve aileler için sonuçlar

Uzun süreli grev sadece öğretmenlerin moralini etkilemekle kalmayacak, bunun uzun vadeli sonuçlarına da öğrenciler katlanacak.

Öğrenciler öğrenme kaybı, akademik kazanımların durması, sosyal ve psikolojik bozulmalar yaşayacaklardır.

Québec hükümeti, geride kalan öğrencilere ücretsiz ders verme ve okuldan ayrılma riskiyle karşı karşıya olan lise öğrencileri için yaz kampları sağlama konusunda yardımcı olmak üzere tasarlanmış bir telafi planına 300 milyon dolar ayırmış olsa da, grevin yankıları önümüzdeki yıllarda da sürecek .

Araştırmalar, grev eylemlerinin eğitim başarılarını , hatta istihdamı ve işgücü piyasasındaki kazançları etkilediğini gösterdi .

Ebeveynler ve aileler, özellikle de anneler mali açıdan etkilenecek .

Ekran Görüntüsü 2024 02 03 121949

Düzensiz etkiler

Grevlerin etkileri kesinlikle eşitsiz olduğundan, bu eğitimsel emek meselesi ile sınıf mücadeleleri arasındaki daha büyük bağlantıları da dikkate almalıyız. Özel okullardaki öğrenciler bir gün bile kaçırmazken , kamu sistemindeki yüz binlerce öğrenci kaçırılan zamanı telafi etmek için yarışacak .

Bu öğrenciler aynı bakanlık sınavlarında ve giderek daha rekabetçi hale gelen CEGEP'lerdeki (Québec'te ortaöğretim sonrası eğitimin ilk düzeyini sunan kolejler) yerler için yarışacaklar .

Grev sırasında, ebeveynler ve bakıcılar kendi günlük sorumluluklarının yanı sıra çocuk bakımını da yönetmek zorunda kaldılar ve birçoğunun özel ders verecek maddi olanakları ya da öğrenme kaybını telafi edecek başka yolları yoktu.

Bu süre zarfında çeşitli geçmişlere ve ekonomik statülere sahip öğretmenlere de maaş ödenmedi; beklenmedik bir gelir kaybı kişinin geçimini büyük ölçüde etkileyebilir.

Daha derin düşünmeye ihtiyaç var

Grev, Québec'teki devlet okullarındaki köklü sorunların göstergesidir ve ülke genelinde görülen sorunlara da yansımaktadır .

Artık bu grev eylemleri sona erdiğine göre, eğitimi dönüştürmek ve öğretmenlik mesleğini son derece değer verilen ve saygı duyulan bir meslek haline getirmek için daha derinlemesine düşünmek ve çalışmak için bir fırsat yaratılıyor.

Öğrencilerin başarısı, eğitim sistemi ve toplumlarımızın geleceği, çocukların bugün okullarda aldıkları öğrenime bağlıdır.

Editör: Haber Merkezi