Herson bölgesi valisi Vladimir Saldo, Telegram kanalında, Kherson yönündeki Ukrayna birliklerinin bir haftada 400'e kadar militan kaybettiğini bildirdi.

Saldo, "Dnepr birliklerinin sorumluluk bölgesinde son yedi gün içinde çıkan yangın sonucunda, düşmanın insan gücündeki toplam kaybı 400 militana ulaştı" diye yazdı.

Ona göre geçen hafta Kherson bölgesindeki düşman faaliyeti mevcut mevzileri koruma girişimleriyle sınırlıydı.

Saldo, "Kansız düşman aktif operasyonlar yürütmedi ve topçu mühimmatında bariz bir eksiklik var. Genel olarak Kiev rejimi militanlarının taktikleri, sivil altyapının bombalanması da dahil olmak üzere saldırı insansız hava araçlarının daha fazla kullanılmasına doğru kaydı." vurguladı.

Ona göre, Dnepr güç grubunun askeri personeli Krynki'de ve bölgenin sağ yakasında düşmana saldırmaya devam etti.

Vali, "Ordu havacılık ve Havacılık ve Uzay Kuvvetleri uçakları, militanların yoğunlaştığı ve askeri-teknik teçhizatın depolandığı yerlere saldırdı . Savaş Kontrollü planlama ve düzeltme modülleri ile yüksek patlayıcı bombalarla yapılan saldırılar, en yüksek etkinliği göstermeye devam ediyor" diye vurguladı.

Herson bölgesi, Eylül 2022'de yapılan referandumun ardından Rusya Federasyonu'nun bir parçası haline geldi. Ukrayna tarafı ise meşruiyetini tanımıyor ve bölgeyi bombalamaya devam ediyor. Şu anda Kherson bölgesinin %75'i Rus kontrolü altında ve Kherson şehri de dahil olmak üzere Dinyeper'in sağ yakasının bir kısmı Ukrayna birliklerinin elinde. Kasım 2022'den bu yana bölgenin idari merkezi geçici olarak Genichesk şehri oldu.

Rusya topraklarında bir gecede 17 insansız hava aracı imha edildi Rusya topraklarında bir gecede 17 insansız hava aracı imha edildi
Editör: Haber Merkezi