Pandemide evlerimize kapanmamızın ardından hayatımıza giren dışarıya pek çıkmama ve evde takılma alışkanlığıyla hareketsiz bir yaşam tarzı benimseyen birçok kişi kilo sorunuyla karşılaştı. Bu durum özellikle bölgesel yağlanmaları artırdı. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Doğan, bu soruna çözüm olarak liposuction (yağ aldırma) yöntemini öneriyor ancak önemli bir uyarıda bulunuyor: "Liposuction kilo verme ameliyatı değil, vücut şekillendirme yöntemidir."

Op. Dr. Yunus Doğan, liposuctionın, son yılların en popüler estetik operasyonları arasında olduğunu belirtiyor ancak bu yöntemi düşünenleri bilgilendirmek adına şu uyarılarda bulunuyor: "Genel bilgilerin aksine, liposuction kilo kaybını hedeflemez, ancak vücut şeklini düzenleme amacını taşır. Liposuction için en uygun adaylar, ideal kilosunun bir miktar üzerinde olan ve bölgesel yağlanma sorunu yaşayan kişilerdir. Alınacak yağ miktarı güvenli sınırlarda tutulmalıdır; tercihen hastanın vücut ağırlığının yüzde 8'i, maksimum olarak yüzde 10'u kadar olmalıdır."

WhatsApp Image 2024-01-30 at 18.41.00

Liposuction işleminin genel anestezi altında yapıldığını belirten Doğan, "Bu operasyonlar genellikle 2-3 saat sürer ve hastalarımızı en az 1 gece hastanede tutmayı tercih ederiz. Ameliyat sonrasında hastalarımızın en az 6 hafta boyunca korse kullanmaları gerekmektedir. Bu, alınan yağların deri altında birikmesini önlemek ve derinin vücuda daha iyi uyum sağlamasını amaçlar" diyor.

YETİŞKİNLERE VE SEYAHAT PLANLAYANLARA AŞI TAVSİYELERİ YETİŞKİNLERE VE SEYAHAT PLANLAYANLARA AŞI TAVSİYELERİ

Liposuction yönteminde kullanılan son tekniklere de değinen Op. Dr. Yunus Doğan, şunları belirtiyor: "Ultrason enerjisinin kullanımı, son yıllarda liposuction ameliyatlarına getirilen en önemli yeniliklerden biridir. Ultrason enerjisi ile alınacak yağlar önce sıvı hale getirilir ve ardından titreşim yardımlı yağ aldırma işlemi gerçekleştirilir. Bu kombinasyon, özellikle klasik liposuction'da görülen dalgalanmaların olmadığı bir sonuç ortaya çıkarır. Hi-Def liposuction ise karın kası estetiği için kullanılır ve erkek hastalarda karın kası görünümü, kadınlarda ise karnın ortasında bir çizgi ve yanlarda iki çizgi elde etmek amacıyla uygulanır."

Op. Dr. Yunus Doğan'ın uyarılarıyla birlikte, liposuctionın sadece vücut şekillendirme amacı taşıyan bir estetik operasyon olduğu ve kilo verme yöntemi olarak kullanılmaması gerektiği vurgulanıyor.

Editör: Haber Merkezi