Türkiye genelinde oy sayımı devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, kameralar karşısına geçti.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tüm sandık kurulu üyelerine, görevlilere şükranlarımı sunuyorum. Adaylarımızdan önce, aday adaylarına destek veren, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Tüm adaylarımıza, CHP örgütümüze teşekkür ediyorum.

Bugün seçmen yeni bir siyasete, 22 yıllık fotoğrafı değiştirmeye, yeni bir siyasi iklime kara verdi. Bugün seçmen iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi.

CHP'li Sümer, Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini Meclisi gündemine taşıdı CHP'li Sümer, Zafer Havalimanı ve Yap- İşlet- Devret Projelerinin maliyetlerini Meclisi gündemine taşıdı

Türkiye ittifakı tarihi bir karar vermiştir. Seçmenimiz açık bir mesaj vermiştir, bu mesaj bizlerin okumasıyla şu şekildedir; biz kaybedilen hukuk devleti vasfının geri gelmesini istiyoruz, farklılıklar zenginliğimizdir. Biz  Türkiye Cumhuriyet vatandaşları olarak birlik ve beraberlik istiyoruz. Biz milletimizin verdiği bu mesajı kutsal bir emanet olarak görüyoruz.

Bilinmesini isterim ki bu seçimlerin bir mağlubu yoktur. Halkımız kötü niyeti cezalandırmıştır.

Şehirlerimiz emin ellere teslim edilmiştir. Geçen mayıs ayında yaşadığımız büyük üzüntüden sonra seçmende ortaya çıkan büyük kopuş ve ardından kurultayda yaşanan değişim, bir partide seçimle değişim yaşanabileceğini gösterdi.

(Doğu illerindeki taşımalı seçmen tartışmaları) Silahlı kuvvetlerin birtakım personeli bu ayıba alet edildi.

Bu seçimlerde hiçbir siyasi partiyle ittifak kurmadığı halde sandıkta kurulan Türkiye ittifakı 2019 başarısını genişletmiştir. Türkiye siyasetinin akışını esastan değiştiren bu sonuçların partimize büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. CHP tüm demokratların partisidir."

CHP artık başının üzerindeki görünmez yüzde 25'lik tavanı kırmıştır, tuzla buz etmiştir. TRT'ye bir sürprizimiz var demiştim, onlara sürprizim; 1977'den beri ilk kez TRT ekranlarında CHP şu anda birinci parti olmasıdır.

31 Mart seçimleri, halkçı belediyecilik anlayışımızın kazandığını gösterdi. Seçim sonuçları bir milattır çünkü CHP artık her kesimin, her vatandaşın partisidir. CHP artık sadece Ege, Akdeniz kıyılarında değil, Türkiye'nin her kesiminde vardır.

Türkiye'yi 'biz' ve 'onlar' diyerek bölmeye çalışanlar kaybetmiştir. Biz gücümüzü milletimizden aldık, şimdi gücü millete hizmet etmek için kullanma zamanıdır. Hakkını arayanların yanında, arkasında değil gerekirse önünde yürüyeceğiz. Bugün yerelde kurduğumuz ittifakı genel seçimde daha da büyüteceğiz. 

Bir siyasi partinin genel başkanının kendilerinden öncekilere göstereceği asıl vefa, onların partisini birinci parti yapmakla olur. Yeni başlıyoruz."

Editör: Haber Merkezi