Pırlak güven tazeledi

İnsan Sanat ve Kültür Derneği 3.Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Neziha Yalvaç Uygulama Oteli’nde gerçekleşen Genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Meryem Pırlak; 24 kişi olarak yola çıktıklarını, 3.yılı geride bırakırken çok önemli bir yol kat ettiklerini ifade etti.

TÜek adayla gerçekleşen genel kurulda konuşma yapan ve “Gelin canlar bir olalım” diyen Meryem Pırlak; İnsan Sanat ve Kültür Derneği’nin uzun yıllara dayanan tecrübelerinin sonraki misafirlere aktarmaya hazır olduğunu dile getirdi.

İNSAN SANAT VE KÜLTÜR DERNEĞİ OLAĞAN GNL.KRL RESİM 2

2017 yılında kurulan İnsan Sanat ve Kültür Derneği olarak sanatın ve sanatçıların insan yaşamına dokunmasına dernek olarak katkı sunduklarını ifade etti.

İSKD Başkanı Meryem Pırlak konuşmasında şu görüşlere yer verdi, “2017 yılı haziran ayında 24 kişi ile kurulan İnsan Sanat ve Kültür Derneği yılların birikimini 3. genel kurul toplantısı ile taçlandırdı. Yüzlerce tecrübeniz değer kattığı bu kıymetli yolculuğumuz, birçok kişinin yaşam biçimine değer katmak üzere faaliyetlerine devam ediyor.

Yaklaşık olarak insanın 200.000 yıldır yeryüzünde olduğu düşünülmektedir. İnsanın dünyadaki ilk işaretleri sanattır.

Binlerce yıl önce mağara duvarlarına    çizilmiş resimlerle somut gerçeklikle soyut görüntüler üreten insanlar, aslında iletişim kurma ihtiyaçlarını gidermeye çabalıyorlardı. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli fark bu yeteneğini keşfetmesidir. Kırk bin yıl önce yapıldığı tahmin edilen mağara duvarı resimleri, insanın üretme kapasitesini hayata geçirdiğini bize açıkça gösteriyor. İnsanı sanatla   ayrılmaz bir bütün yapan yaratılış kanunudur.        

Ayhan Barut; POMEM kontenjanları niye düşürüldü? Ayhan Barut; POMEM kontenjanları niye düşürüldü?

Duygu alemimizde oluşan dalgalanmaları çeşitli sanatlar ile karşımızdaki insanlara en şekilde aktarabiliriz. Sanat çok ciddi bir oyundur.

Beynin birçok farklı bölgesinin eşgüdümlü bir karmaşa ile çalışmasından çok çeşitli sanat eserleri tezahür edebiliyor.

Her insan değişik düzeylerde sanatçı bir beyne sahiptir.

Sanatı üretmek, anlamak ve anlamlandırmak da insani bir özelliktir. Sanat eseri ile etkileşimde  duygularla, düşüncelerle aynı hislere kapılmak, kahramanın yerine kendimizi koymak, sanat eserlerinden keyif almanın temelini oluşturan ilginç bir özelliğimizdir.

Sanat, insanı diğer canlılardan ayıran temel özelliğimizdir.

 İnsan zihnindeki tasarımları sanat yolu ile kullanılır hale getirip çevresini değiştirmeye başlamıştır. İcatların ilk hali sanatsal çizimler ve fikirlerdir.

 Bu kadar hayati öneme sahip sanatı zengin uğraşısı olan bir hobi statüsünde görmek sanata yapılacak en büyük haksızlıktır. İnsanlık adına ise bir katliamdır. Bedeli asırlar içerinde çok ağır ödenir. Sanata yabancılaşma yaşadığımız bütün sorunların sebebidir. Neleri kaybettiğimiz bir bakın... “

Yapılan konuşmalarından ardından Meryem Pırlak güvenoyu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Editör: Haber Merkezi