ABD'deki (ABD) New York polisine bağlı unsurlar, Salı günü, Gazze'deki soykırımı protesto etmek için Filistin yanlısı öğrenci ve aktivistlerin bir araya geldiği Columbia Üniversitesi'ndeki Hamilton Hall binasına girdi.

Aynı üniversitenin talebi üzerine bir düzine polis memuru, grubun bulunduğu, kurumun girişlerinden birine çok yakın olan binaya zorla girdi. Katılımcıların kapıları kapalıydı, masaları, sandalyeleri ve diğer nesneleri istiflemişlerdi. 

New York Polisi unsurları, Filistin'i destekleyen öğrenci ve aktivistlerin barikatlandığı Columbia Üniversitesi'ndeki Hamilton Hall binasına girdi. Eğitim kurumu, üniversitenin talebi üzerine polisin kampüse geldiğini bildirdi. İnternet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre bu karar, "toplumumuzda güvenlik ve düzeni yeniden sağlamak için alındı."

Biden, Refah'ta kullanılabileceği korkusuyla İsrail'e bomba sevkiyatını durdurdu Biden, Refah'ta kullanılabileceği korkusuyla İsrail'e bomba sevkiyatını durdurdu

Polis, Filistin yanlısı protestocuların günün erken saatlerinde burayı işgal etmesinin ardından Salı gecesi New York'taki Columbia Üniversitesi Hamilton Salonu'ndan 30 ila 40 kişiyi tahliye etti.

Yüzlerce NYPD memuru, okul başkanının kampüste güvenliği sağlamanın ve düzeni yeniden sağlamanın başka yolu olmadığını söylemesi ve şehrin polis departmanından yardım istemesi üzerine harekete geçti. İşgal, okul arazisindeki başka bir kampı da içeren öğrenci protesto eylemlerinin genişlemesini temsil ediyordu.

Olay akşam saat 21.00'den kısa bir süre sonra, kask ve kemerlerin yanı sıra çevik kuvvet kalkanları takan polislerin prestijli üniversitenin girişinde toplanmasıyla ortaya çıktı. Düzinelerce polis işgal altındaki binaya girmek için bir pencereden tırmandı ve bir polis aracının tepesinden yükseltilmiş bir rampayı kullanarak binaya girdi. Çok sayıda protestocu gözaltına alındı ​​ve otobüslerle kampüs dışına çıkarıldı.

Editör: Haber Merkezi