SES olarak yapılan banka promosyon sözleşmesinin iptal edilmesini ve yeniden günümüz şartlarında emeğimiz sömürülmeden depremde, doğal afette, salgın da mücadele eden sağlık emekçilerinin haklarının gasp edilmeden tekrar yapılmasını talep ediyoruz.

SES Şube Mali Sekreteri Abdulbari Kahraman, Promosyon Sözleşmesi İle İlgili Şu Açıklamayı Yaptı;

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; 1 Mayıs Meydanlarda Taleplerimizi Bir Kez Daha Haykıracağımız Gündür Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar; 1 Mayıs Meydanlarda Taleplerimizi Bir Kez Daha Haykıracağımız Gündür

2022 yılında sağlık kurumlarında Adana dahil birçok ilde yapılan banka promosyon sözleşmesi günümüzde enflasyonun tarihi rekorlar kırdığı dönemde geçerliliğini tamamen yitirmiştir.

Resmi enflasyon verilerinin dahi TÜİK in yüzde 64.86 olduğu bağımsız kuruluş olan ENAG ın ise yüzde 129.11 olarak açıkladığı enflasyon verileri karşısında daha önce almış olduğumuz Promosyon miktarları artık gülünç duruma gelmektedir.

Yaklaşık 17 bin sağlık emekçisinin maaş ve ek ödemelerini aldığı Ziraat Bankası kar rekorları kırarken bizler yoksullaşan emekçiler artık yıl sonu dolar kurunu dahi tutturamayan merkez bankasının ne kadar bütçe açığı çıkaracağını öngöremeyen hükümetin elini taşın altına koyarak yeni bir promosyon sözleşmesi yapmasını ve uzun vade değil her yıl için birer aylık maaş miktarı kadar olacak şekilde yeniden maaş promosyonu yapılmasını istiyoruz.

Emekçileri sefalete mahkum eden bu promosyon anlaşmalarının gözden geçirilmesi gerekmektedir. Tüm kamu kurumları bu enflasyonist ortamda harcama bütçesini tutturamadığı için ek bütçe talebinde bulunup meclisten ek bütçe istiyor. Sağlık emekçilerine heba edilen ve 6 ayda bir verilen chip paralar ile değil haktan emekten emekçiden yana bir sözleşme yapılması gerekmektedir.

Yetkili sendika ile kapalı kapılar ardında yapılan banka sözleşmeleri ile emeklerimiz bankaya peşkeş çekilmiştir. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri SES olarak yapılan banka promosyon sözleşmesinin iptal edilmesini ve yeniden günümüz şartlarında emeğimiz sömürülmeden depremde, doğal afette, salgın da mücadele eden sağlık emekçilerinin haklarının gasp edilmeden tekrar yapılmasını talep ediyoruz. Bankaların yetkili sendika ile değil sağlıkta örgütlü tüm yapılarla beraber masaya oturarak işveren ile değil emekçi ile pazarlık masasına oturmasını talep ediyoruz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekcileri SES olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Editör: Haber Merkezi