Faşizme ve emperyalizme karşı orak-çekiç yukarı

9 Mayıs Zafer Günü’nü unutma!

9 Mayıs 1945 tarihi, Stalin önderliğindeki Sovyet ordularının Nazizm’i ve faşizmi yenilgiye uğratmasının tarihidir. İkinci Dünya Savaşı’nda bütün Avrupa’yı kan gölüne çeviren faşizme karşı Sovyet ordularının zaferi, sosyalizmin tarihsel zaferi olduğu kadar insanlığın da büyük zaferi olarak tarihe geçmiştir. 9 Mayıs, Nazizm’e, faşizme ve barbarlığa karşı insanlığın “Büyük Zafer Günü”dür.

9 Mayıs Büyük Zafer’in yıldönümünde insanlığın bir kez daha faşizm belasıyla karşı karşıya kalmasının, sosyalizmin geriye çekilmesi ve Sovyetlerin çözülmesi ile doğrudan ilgisi bulunmaktadır. Sovyetlerin dağılmasından sonra ABD’nin başını çektiği emperyalizm bütün dünyayı kan gölüne çevirmeye devam etmektedir. Yugoslavya, Irak, Suriye, Afganistan, Libya’da görülen yıkım, işgal ve savaş bugün Filistin topraklarında sürüyor.

Siyonist İsrail rejiminin Filistin topraklarını işgali Nazizm’i aratmayacak görüntülere sahne olmaktadır. Emperyalist terör örgütü NATO’dan destek alan Nazizm’in bugünkü temsilcileri, Avrupa’nın doğusunda Ukrayna’da yeniden meydana sürülmüştür. Netanyahu’nun en büyük dostu Zelensky’dir. Onların arkasında ise ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya emperyalizmi bulunmaktadır.

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu'ndan 19 Mayıs Mesajı: "Gençler! Cumhuriyet size emanettir" CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu'ndan 19 Mayıs Mesajı: "Gençler! Cumhuriyet size emanettir"

9 Mayıs Zafer Günü’nü anmak bugün daha da anlamlıdır. Nazizm’e, faşizme ve emperyalizme karşı dün olduğu gibi bugün de mücadele bayrağı yükseltilmelidir. Bu bayrak insanlık tarihinin eşitlik, özgürlük ve kardeşlik bayrağı olan orak-çekiçtir.

Türkiye Komünist Hareketi

Genel Merkez

Editör: Haber Merkezi