Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek ve Parti heyetimiz Özak Tekstil işçilerini ziyaret etti.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Özak Tekstil’de çalışan işçilerin, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı 27 Kasım’da başlattığı direnişi devam ediyor.

Özak Tekstil işçileri, verilmeyen hakları için 62 gündür sürdürdüğü direnişi İstanbul’da Özak Holding önüne taşıdı.

İstanbul’daki eylemlerinin 5. gününde TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve İstabul İl Örgütü üyeleri Özak Tekstil işçilerini ziyaret etti.

"ÖZAK İŞÇİLERİ HAKKINI ARAYAN İŞÇİLERE ÖRNEK OLMUŞTUR"

unnamed (3)-5

Ziyarette konuşma yapan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek “Tekstil işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının ne kadar zor olduğunu, çocuk işçilerin, yaşlı insanların emeklerinin nasıl sömürüldüğünü hepimiz biliyoruz." dedi. Her mücadelenin nerede olduğundan bağımsız işçi sınıfını güçlendirdiği söyleyen Tekerek, “Şu an Özak işçileri kazanmıştır. Türkiye’de hakkını arayan işçilere örnek olmuştur. Tarihimiz bunlarla dolu. AKP iktidarında bu sayı arttı, sömürü arttı, işçiler örgütlü halde haklarını aradı. Çok uzun süren direnişler oldu, aylara varan öyle ya da böyle, hak ettiğimizi her zaman alamasak bile en azından patronun da istediği olmadı” diye konuştu.

Eczacılık Mesleği Masaya Yatırıldı: Eczacılığın Geleceği Tartışıldı Eczacılık Mesleği Masaya Yatırıldı: Eczacılığın Geleceği Tartışıldı

Patronların işçilerin örgütlü olmasından korktuklarını da dile getiren Tekerek “Özak işçileri sadece Özak patronuna değil, Türkiye’deki bütün patronlara korku verdiği için bu mücadelenizi selamlıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

unnamed (4)-6

Editör: Haber Merkezi