Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şubesi, taleplerimiz karşılık bulmayacaksa bizden de oy yok

Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube Başkanı Mesdan Yıldırım; "13 Şubat günü Erzincan İliç’te meydana gelen altın madeni faciasında 9 işçi siyanürlü toprak altında kaldı. Aradan geçen 21 günde işçilere ulaşılamadı. Yakınlarının feryadı yürekleri yakarken olayda sorumluluğu bulunan siyasiler istifa etmedikleri gibi görevlerine devam etmelerine de göz yumuldu, asıl sorumlular hesap vermezken madende çalışanlar tutuklandı. Uzmanların siyanürün toprağa, yer altı sularına ve akarsulara karışması uyarısına rağmen bölgeden gelen haberler endişelerimizi arttırıyor. Kanadalı maden şirketine Artvin ilinde yeni altın madeni sahası verilmesi bizleri daha da endişeye sürüklüyor. Somali ve Sudan da siyanürlü altın madeni çıkartılması sonucunda önce su ve tarım topraklarını kaybeden ülkeler şimdi kuraklık, susuzluk ve açlıkla mücadele ediyor. Ülkemizde Somali ve Sudan olma yolunda hızla ilerliyor. Topraklarımız talan edilerek su ve hava kirletilmekte, ülkemizin kuraklık, susuzluk ve açlıkla uğraşması hedeflenmektedir. Sendika olarak toprak altında kalan işçilerin aileleri ile dayanışma içindeyiz. Tavas ilçesi Avdan köyünde kömür madeni çıkarmak isteyen şirket değil, direnen 75 yaşındaki Hatice Kocabaş’ın yargılandığı dava 5 Mart Salı günü Tavas Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Halkımızı geleceğine, toprağına, suyuna, havasına sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. 

Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti;

22 yıldır ülkeyi seçimlerle, referandumlarla yöneten AKP iktidarı yine yapay gündemlerle halkı kandırmaya, yalan söylemeye devam ediyor. 22 yılda ülkeyi tam bir tek adam yönetimine sokarak halka zulmetmeye, baskılarını yoğunlaştırarak muhalefet edenleri yıldırmaya çalışıyor. Dikkat ederseniz ülkemizin gündeminden seçimler hiç düşmüyor. Seçim, referandum, yine seçim. Böylece halkın gerçek gündemi asla tartışılmıyor, sorunlar çözülmüyor, yeni sorunlar yaratılıyor. Bu yapay gündemlerle ülkede yaşanan, yoksulluğun, açlığın, yolsuzlukların, liyakatsizliğin, yandaş çıkarlarının üstü örtülmeye çalışılıyor. Bu yapay gündemlerle sağlığın, eğitimin bitirilmesinin üstü örtülmeye çalışılıyor. Bu yapay gündemlerle iş cinayetlerinin, kadın cinayetlerinin, sokakta şeriat çağrılarının, gericiliğin, ırkçılığın açıkçası faşizmin üstü örtülmeye çalışılıyor.

 Bu yapay gündemlerle sarayın sınırsız israfının, kamu alanlarının yandaşlara peşkeş çekilmesinin, doğanın talan edilmesinin üstü örtülmeye çalışılıyor. Bu seçim gündemleriyle hazinenin üç kuruşa muhtaç olduğunun, TÜİK'in rakamlarının sahte olmasının, faizde dün söylenenlerin bugün tam tersini yapmalarının üstü örtülüyor. Bu sahte gündemlerle artık yönetemez durumda olduklarının, iki ayda bir yönetici değiştirmenin, Anayasa kararlarına uymamanın üstü örtülmeye çalışılıyor. Bu yapay gündemlerle herkese hakaret etmenin, ötekileştirmenin meşrulaştırılması hedefleniyor. Üstelik bunları yaparken de her türlü yalan, iftiradan kaçınmıyorlar. Emeklinin, emekçinin, engellilerin, kadınların ne durumda olduğunu bilmesi gereken iktidar sahipleri sadece yerel seçimi gündemde tutmak için o şehir senin, bu aşağılama benim gezisi yapıyorlar.

Biz emekliler bu yalanlarınıza, sahte Emekliler yılınıza inanmıyoruz! Emeklilerin halinin görülmemesini hak etmiyoruz! Emekliye gelince kaynak yok, 7.000 TL artış yapmamız halinde bütçeye ağır yükü var, yatırımları durdurmamız, memurların yarısına maaş ödemememiz gerekir bahanesine sığınıyorlar. Oysa şirketlerin milyarlarca Lira vergi borcunu silen, kur korumalı mevduata, Hazine garantili otoyol, köprü ve Şehir hastanelerine milyarlarca dolar ödeyen iktidar emekliye gelince kaynak yok yalanına sığınıyor.

Emeklilerin ve Emekçilerin sabrını daha fazla zorlamayın. Bu ülkenin kaynakları ülke nüfusunu refah içinde yaşatmaya yeterlidir. Sorun kaynak değil, üretim değil, bölüşümdeki tercih sorunudur.

Artık Yeter! Emekliler insanca yaşamak istiyor. En düşük emekli maaşını en düşük memur maaşı olan 32.861 Liraya çıkarılmasını, borçlarımızı daha fazla ertelememek için yılda dört kez bir maaş tutarında ikramiye verilmesini, intibak yasasının derhal çıkarılmasını, sağlıkta alınan her türlü katkı payının kaldırılmasını, 3600 ek gösterge mağduriyetinin giderilmesini, örgütlenmemiz önündeki tüm engellemelerin kaldırılmasını istiyoruz. Biz bunu sadaka olarak da istemiyoruz. Karşılığını emeğimizle, gençliğimizle ve alın terimizle ödediğimiz hakkımız olanı istiyoruz!

Seçime değil geçime bütçe istiyoruz. Saraya değil emekliye bütçe istiyoruz.  Biz emekliler bu seçimleri böyle değerlendireceğiz. Ayrıca madem gündemimiz yerel seçimler, yerel yönetimlerden de taleplerimiz var. Eğer ki bu taleplerimiz karşılık bulmayacaksa bizden de oy yok!

Etkin Demokrat Hekimler, Adana Tabip Odası Seçimlerinde Çoğunluğu Aldı Etkin Demokrat Hekimler, Adana Tabip Odası Seçimlerinde Çoğunluğu Aldı

Bütün emeklileri sesimize ses katmaya, birlikte mücadele etmeye, emeklilerin örgütü olan Tüm Emeklilerin Sendikası'nda örgütlenmeye çağırıyoruz. Yaşasın emeklilerin hak ve yaşam mücadelesi.

Kamuoyuna saygılarımızla.

EMEKLİYİZ, HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ!

MESDAN YILDIRIM

Tüm Emeklilerin Sendikası Denizli Şube BAŞKANI

Editör: Haber Merkezi