Edirne ve İstanbul Öykü Sanat Bale Kursu Yetenekli Bale Öğrencileri ve öğretmenleri Öykü Sanat Tiyatrosu oyunu Paris'te Büyüleyici Gösteriler Sundu.

Edirne'de açılan ilk bale kursunun ardından yetişen bir grup yetenekli öğrenci, Avrupa'nın kültür başkenti Paris'te sahne aldı. Öykü Sanat Merkezi İstanbul ve Edirne okulu öğrencileri ve öğretmenleri, tiyatro oyuncuları "Fındıkkıran'ın Sihirli Dünyası" adlı oyunla Paris seyircilerine unutulmaz anlar yaşattı.

Whatsapp Image 2024 02 12 At 17.52.18 (1)

2001 yılında Edirne'de bale öğretmeni Çağdan Büyük ile başlayan bale serüveni, şimdi büyük bir başarı hikayesine dönüşüyor. Küçük bir apartman katında başlayan bale eğitimi ile yetişen sanatçılarının yeteneği şimdi Paris sokaklarında konuşuluyor.

Kurucu Çağdan Büyük liderliğindeki Öykü Sanat Merkezi, konservatuvar eğitimi alamayan ancak büyük bir tutkuyla baleye devam eden öğrencilere profesyonel bir sahne deneyimi sunuyor. "Fındıkkıran'ın Sihirli Dünyası" adlı eser, bale ve tiyatronun eşsiz bir birleşimiyle seyircilere benzersiz bir gösteri sunuyor.

Whatsapp Image 2024 02 12 At 17.52.18

Oyun, Paris'teki Les Enfants Du Paradis Tiyatrosu'nda 3 Şubat 2024 tarihinde Türk sanatçıların performansıyla sahnelendi. Bu büyülü gösteriyi kaçırmak istemeyenler için bilet satışları başladı.

Türk sanatının Avrupa'da da başarıyla temsil edildiği bu önemli etkinlik, kültürel bir köprü kurma ve bale sanatını geniş kitlelere ulaştırma misyonunu taşıyor.

Whatsapp Image 2024 02 12 At 17.52.19 (1)

“ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA” FİLMİ 3 MAYIS’TA VİZYONDA! “ÜÇ GÜNLÜK DÜNYA” FİLMİ 3 MAYIS’TA VİZYONDA!

Uluslararası Instagram Hesabı: @kidstheatreshow

Editör: Haber Merkezi