HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri ve MYK üyeleri Adana’da gerçekleştirilen halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan Hatimoğulları, şunları söyledi:

Adana’da uzun mesai yaptık hep birlikte. Ben sizlerle çalıştığım için inanılmaz derecede mutluyum. Ben sizlerden çok şey öğrendim. Burada vekil olarak ilk çalışmalarımızı başlattığımızda yöneticilerimizden, siz değerli halkımızdan, annelerimizin mücadele azminden çok şey öğrendim. Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler değerli halkımızdan öğrenmeye devam edeceğiz. 

Yerel seçimlerde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız 

Bir seçimin ardından kongrelerimizi gerçekleştirdik. Seçimde Türkiye’nin dört bir yanında on binlerce arkadaşımızla, halkımızla, kurum temsilcileriyle, parti organlarıyla sayısız toplantılar düzenledik. Bu toplantılardaki en büyük amacımız neyi eksik yaptığımızın muhasebesini yapmaktı. Çıkardığımız çok önemli sonuçlar oldu, gerek ittifak politikalarımızla ilgili gerek yerel seçimlerde nasıl çalışacağımızla ilgili olarak. Sokak sokak, mahalle mahalle komisyonlarla nasıl örgütlenmemiz gerektiğini sizlerle yeniden istişare ederek, küllerimizden yeniden doğarak partimizde bir yapılanma süreci başlattık. Kongremizi gerçekleştirmiş olduk. Kongremizin ardından yerel kongrelerimize başladık, onları da aralık ayının sonuna kadar tamamlamış oluruz. Çünkü önümüzde çok önemli bir maraton var. Halkımızla hazırlanarak, partimizle çalışarak bu maratonda koşuyu başarılı bir biçimde tamamlayacağımıza olan inancımızla kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Bir çağrı yapmıştık halkımıza. Bu çağrıyı Ankara’dan yapmıştık, Adana’dan da bütün Türkiye’ye çağrımızı yineliyoruz. Bizler bugünden yerel seçimlere kadar çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yapmak durumundayız. Bu salondaki sizlere, kadınlara, analarımıza seslenmek istiyorum: Gitmedik komşu bırakmayalım, herkesi HEDEP’i ve çizgisini sahiplenmeye davet edelim. İkna olmayanlara özellikle gidelim, onları özellikle ikna edelim.