Kahraman ve cesur Mağripli komutan Othello ile asil, saf ve sadık güzel Desdemona… Sonsuza kadar sürecek aşklarının arasına giren sinsi, fitneci, şeytani, zalim Çavuş Lago… Kötülüğün tuzağında adalet terazisi bozulan bir dünya… Kuşku adlı kıvılcımın, kıskançlık denen zehirli bir ateşe dönüşüp aklı, zihni, ruhu yakıp kavurması…William Shakespeare'in unutulmaz eseri Othello, Moda Sahnesi tarafından bir kez daha sahneleniyor. Bu muhteşem oyunun biletleri ise Türkiye’nin en kapsayıcı online etkinlik biletleme platformu Biletinial’da.

BASIN BÜLTENİ 12.12.2023 William Shakespeare'in unutulmaz eseri Othello, Moda Sahnesi'nin sahnelediği beşinci Shakespeare oyunu olarak seyirciyle buluşuyor. Aşk, kıskançlık ve ilişkilerin ötesinde politika, sınıf farkı ve kimlik konularını derinlemesine ele alan muhteşem oyunun biletlerine Türkiye’nin lider etkinlik biletleme platformu Biletinial’da.

Dr. Anjelika Akbar’ın yeni kitabı“Kalbimde Olan” Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı. Dr. Anjelika Akbar’ın yeni kitabı“Kalbimde Olan” Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Othello4

Kemal Aydoğan'ın yönettiği ve Emine Ayhan'ın çevirdiği oyunda sahnede, Caner Cindoruk’a; Yılmaz Sütçü, Mert Şişmanlar, İlay Erkök, Seray Akülker, Ahmed Saka ve Mesut Karakulak eşlik ediyor.

Moda Sahnesi'nin önceki Shakespeare uyarlamaları “Hamlet”, “En Kısa Gecenin Rüyası”, “Fırtına” ve “Şirreti Evcilleştirmek” kapalı gişe oynayarak seyircinin büyük beğenisini kazanmıştı.

Oyun hakkında

Bir trajedya olarak Othello, çok çeşitli konular üzerinde durur. Bu konulardan bazıları ırkçılık, aşk, kıskançlık, ihanet ve ahlaktır. Eserde birçok kişi yer almaktadır ve her birine çok karakteristik özellikler yüklenmiştir. Oyun 5 ana kahraman üzerine kuruludur.

Ana karakter Othello siyahî bir komutandır ve işini çok iyi yapmaktadır. Lago, eserin kötü adamıdır, hemen hemen tüm olaylar Lago etrafında döner. Acımasız, ikiyüzlü kalbi kin ve nefretle dolu olan bir adamdır. Lago aynı zamanda Othello’nun çavuşudur ama Othello’ya düşmanlık da beslemektedir çünkü kendisinin yerine Cassio’yu yaveri yapmıştır.

Eserde gelişen tüm olayların temel sebebi de budur aslında. Desdemona ise Othello’nun çok sevdiği kadındır. Eser, Othello ve Desdemona’nın birbirlerini sevmelerini konu alarak başlar. Ama Desdemona’nın babası Brabantio çok ırkçı biridir ve kızını siyahî bir erkekle evlendirmek istemez. Kızı defalarca Othello’yu sevdiğini dile getirmiş de olsa Brabantio kızını evlendirmeye yanaşmaz ve bu yüzden de Desdemona sevdiği adama kaçar, evlenirler. Kızın kaçtığı gece, olaya şahit olan birkaç insan ise durumu hemen Brabantio’ya açar ve Brabantio kızını bulduğu gibi siyahî bir erkekle evlendiği için onu evlatlıktan reddettiğini söyler.
Othello

Bilgi için:
[email protected]

Biletinial Hakkında;

Biletinial, 2011 yılından bu yana biletleme sektöründe hizmet veren bir teknoloji markasıdır. Faaliyete geçtiği tarihten itibaren yenilikçi uygulamaları devreye alan Biletinial, teknolojik gelişmeler ışığında müşterilerini yeni etkinliklerle buluşturmakta ve eşsiz deneyimler sunmaktadır. 2022 yılını rekor büyüme ile tamamlayan Biletinial, 23 milyon bilet satışı ile Türkiye’nin en büyük etkinlik biletleme platformu konumundadır.

Sürekli büyüyen ve gelişen altyapısı ile sinema, tiyatro, konser, spor ve birçok farklı özel etkinlik alanında yüzlerce etkinliğe zahmetsizce erişim olanağı veren Biletinial, Türkiye’nin tamamı ve KKTC’de faaliyet göstermektedir. Halen 250 sinema, 1.200 salon ve 130.000’den fazla koltuk kapasitesiyle  hizmet sunan Biletinial’ın iş ortakları arasında  T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı birimler (Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü konserleri, Türkiye Voleybol Federasyonu) İBB Şehir Tiyatroları, Türkiye’nin önde gelen sinema grupları, özel tiyatrolar, şehir tiyatroları, spor kulüpleri, performans sahneleri, tema parklar ve eğlence parklarının yanı sıra eğitim, seminer gibi organizasyon gerçekleştiren kurumlar da yer almaktadır.

Othello3

Editör: Haber Merkezi