• "Adana, Ulusal Kurtuluş Mücadelesine ilham verdi"
  • "Gurur günümüz 5 Ocak kutlu olsun"
  • "Kurtuluş Günün kutlu olsun Adanam!"

ADANA - Adana'nın Ulusal Kurtuluş Mücadelesinde Ulu Önder Atatürk'e ilham verdiğini anımsatan Barut, "Büyük Önderimiz Atatürk'ün de, 'Bende bu vekayinin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur' sözüyle tescillenen, kurtuluşa ilham veren Adana'nın onur ve gurur gününü, kurtuluş günümüz 5 Ocak'ı kutluyoruz. Bağımsızlık mücadelemizin önderi, ülkemizin kurtarıcısı Ulu Önderimiz Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi, kurtuluşa ilham veren tüm kahraman hemşehrilerimizi rahmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

"SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ"

Bundan 102 yıl önce Adana'da ebediyete kadar sürecek bağımsızlık ateşinin yakıldığını hatırlatan Ayhan Barut, hiçbir kuvvetin bu ateşi asla söndüremeyeceğini vurguladı. 102 yıllık onuru yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını bildiren Barut, "Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Bende bu vekayinin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur' sözü Adana'nın Ulusal Kurtuluş Savaşına ilham verdiğini çok net olarak ortaya koymakta ve biz de bu gururu yaşamaktayız. Yedi düvelin işgaline karşı destansı bir mücadele veren, yüreği bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla yanıp tutuşan kahraman Adanalı hemşehrilerimizin ölümsüz mirasını sonsuza dek yaşatma kararlılığımızı paylaşıyoruz" diye konuştu.

"5 OCAK ÖLÜMSÜZ DESTANDIR"

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 5 Ocak 1922'nin büyük bir onur ve gurur günü olduğuna işaret eden Ayhan Barut, şöyle konuştu:

Gülcan Kış; Üretenlerin ve çalışanların insanca yaşam hakkının elinden alındığı bir toplum yaratıldı. Gülcan Kış; Üretenlerin ve çalışanların insanca yaşam hakkının elinden alındığı bir toplum yaratıldı.

"Yokluk ve yoksunluk içindeki yurdumuzun, büyük zorluklar yaşayan halkımızın her şeye rağmen 'tam bağımsızlık' uğruna büyük bir inanç, yıkılmaz bir azim ve destansı bir kararlılıkla tarihe yazdığı övünç gününün adı tam olarak 5 Ocak 1922 tarihidir. 5 Ocak bu anlamda işgalci güçlere karşı verilen görkemli mücadelenin eşsiz bir zaferle sonuçlandığı gurur ve onur günüdür. 5 Ocak 1922'de yazılan bu ölümsüz destan, aynı zamanda Ulu Önder Atatürk'ün yolunda ilerleyen, O'nun ilkelerine sıkıca sarılarak aydınlık bir gelecek ve 'tam bağımsız Türkiye' ideali uğruna mücadele eden bizler için de yolumuzu aydınlatan fenerdir. Ulu Önderimiz Atatürk'e kurtuluş mücadelesinde ilham veren Adanalılar olarak onur ve gurur doluyuz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kurtuluş mücadelesinde kanıyla ve canıyla kahramanlık destanı yazan aziz şehitlerimizi, yiğit gazilerimizi özlemle, rahmetle ve minnetle anıyoruz. 5 Ocak Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun. Gurur günün kutlu olsun Adanam."

Editör: Süleyman Devrim Boğa