BM'nin Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü, İsrail ile Hamas militanları arasında 100 günden fazla süren savaşın nüfusun çoğunu zor durumda bıraktığı bölgeye yönelik yardımı artırmak amacıyla Çarşamba günü Mısır'ın Al-Arish kentini ziyaret etti. 

Sigrid Kaag, geçen ay kabul edilen BM Güvenlik Konseyi kararı uyarınca Gazze'ye yapılan yardım sevkiyatlarını izlemek ve doğrulamak üzere atandı .

Ayrıca çatışmanın tarafı olmayan devletler aracılığıyla Gazze'ye yardım akışını hızlandıracak bir mekanizma kurmak için de çalışacak.

Akut ihtiyaçlar 

Bayan Kaag, "yaşamak zorunda oldukları çok ciddi insani koşullar göz önüne alındığında, Gazze'deki sivillere bu kadar çok ihtiyaç duyulan yardımın tüm alanlarını nasıl kolaylaştırabileceğimizi, hızlandırabileceğimizi ve hızlandırabileceğimizi görmek için Mısır'da olduğunu" söyledi.

Pazartesi günü başkent Kahire'ye geldi ve burada Dışişleri, Sosyal Dayanışma ve Savunmadan sorumlu Bakanların yanı sıra Mısır Kızılay Derneği ile "çok güzel toplantılar ve tartışmalar" gerçekleştirdi.

Gazetecilere verdiği demeçte, "Bu çok önemli bir ziyaret çünkü Mısır'ın, Gazze'deki masum sivillere insani yardım sağlamak için gönüllüler, hükümet ve ilgili herkesle ne kadar çok şey yaptığını ilk elden görüyoruz."

Ziyaretin amacının, "Meslektaşlarımla Hükümete ve Kızılay'a istedikleri gibi nasıl yardım edebileceğimizi ve bunu nasıl yararlı gördüklerini nasıl geliştirebileceğimizi, böylece sivillere, masum sivillere eninde sonunda fayda sağlayabileceğimizi tartışmak olduğunu" söyledi. Gazze."

Yetkili, Güvenlik Konseyi'ne vereceği brifingler için bilgi ve tartışmaların çok önemli olacağını da sözlerine ekledi.

Bayan Kaag, Gazze'ye yardım için iki geçiş noktasından biri olan ve Al-Arish'ten yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Refah'a gitti.

BM insani ilişkiler ofisi OCHA Çarşamba günü , gıda, ilaç ve diğer malzemeleri taşıyan 204 kamyonun 15-16 Ocak tarihleri ​​arasında Refah ve Kerem Şalom kapılarından Gazze Şeridi'ne girdiğini bildirdi. 

Filistin Kızılayı Cemiyeti, 16 Ocak'ta Mısır Kızılayı'ndan Refah sınır kapısı üzerinden gıda, su, tıbbi malzeme ve diğer yardım malzemelerini içeren insani yardım içeren 25 kamyonu teslim aldı. 

Mevcut çatışmaların başladığı 7 Ekim'den önce her gün 500'den fazla kamyon Gazze'ye yardım taşıyordu.

Biden, Çin yapımı elektrikli araçların ABD'de yasaklanması çağrısında bulundu Biden, Çin yapımı elektrikli araçların ABD'de yasaklanması çağrısında bulundu

Editör: Süleyman Devrim Boğa