Son dönemde erkek giyim sektöründe adını sıkça duyuran Cengiz inler markasının Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz İnler Kimdir?

05.03.1994 Eskişehir doğumlu genç iş insanı iki çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu ve bir de erkek kardeşi var.

Oldukça donanımlı bir eğitim hayatına sahip olan İnler; İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Eskişehir’de tamamladı. İlkokul ve ortaokul eğitimini Pilot Binbaşı Ali Tekin İlköğretim Okulu’nda ve lise eğitimini Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi’nde tamamladı. Üniversite İşletme eğitimini 3. Sınıftan Ankara’ya Atılım Üniversitesi Hukuk Bölümü’ne geçiş yaptı ve Hukuk fakültesini bitirdi.

Akademik başarılarının çoğunu onur belgeleri ile tamamlayan İnler, Anadolu Üniversitesi’nde ve Atılım Üniversitesi’nde öğrenci konsey başkanlığı görevlerinde de bulundu.

AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu AKUT VAKFI, 23 Nisan Şenliği’nde çocuklarla buluştu

Babasını erken kaybetmesinden dolayı ticarete 18 yaşında başladı. O yaşlarda ticarette farklı sektörlerde deneyim kazanırken aynı zamanda hukuk fakültesine de bu süreçte devam etti. Daha sonra erkek giyim alanında bir ulusal markanın bayiliğini alarak moda sektörüyle tanıştığından bahseden Cengiz İnler, ilgili markanın koleksiyonun dar olması ve kendinden bir yenilik katmasına izin verilmediği için adına ait olan Cengiz İnler markasını kurdu ve 2019 yılı aralık ayında Ankamall AVM’de markasının ilk mağazasını açtı.

Kariyer basamaklarını hızlı ve başarılı adımlarla tırmanarak marka adına birçok ödüle de layık görüldü. Güncel olarak bilinen ödülleri arasında Best of Medya ödüllerinde Yılın En İyi Erkek Giyim Firması Ödülü, Ankara Giyim Sanayicileri Ödülü ve 3. Crazy Life Başarı Ödülü bulunuyor.

Başarılarının yanı sıra kişisel gelişimini de aynı düzeyde sürdüren Cengiz İnler, iyi derecede İngilizce, Osmanlıca ve orta düzeyde Almanca bilmekte.

Kendisine yöneltilen hedefleriniz nelerdir? Sorusuna şu şekilde cevap verdi: "Marka olarak erkek klasik giyim alanında hızlı ve kararlı büyüme ivmemizi sürdürmek istiyoruz. Kaliteli erkek giyimi öncelikle ülkemizde ve aynı zamanda ihracat ile tüm dünyaya ulaştırmak istiyoruz. 2023 yılında hedeflediğimiz mağaza sayısının üstünde mağaza sayısı ile tamamladık. 2024 yılında da hedeflediğimiz mağaza sayısına ulaşmak istiyoruz. Fiziki mağazalarımızın yanında online mağazamız ile de hem yurtiçi hem de yurtdışında da faaliyetlerimizi arttırmak istiyoruz".

https://cengizinler.com

Editör: Haber Merkezi