Kendi Kendine Terapi Serisi, giderek sıkıştığımız dünyada ruh halinizi anlamak, sorunlarınıza çözüm bulmak ve iyilik halini çevrenize yaymak için başvurabileceğiniz kitaplardan oluşuyor.

Neredeyse bir ihtiyaç haline gelen ancak pek çok açıdan terapiye erişmekte güçlük çekenler için çağdaş yaklaşımlar ve çalışma pratikleriyle zenginleştirilmiş kitapların her biri alanında uzman psikolog ve psikiyatrlarca kaleme alındı.

Narsisizm, kıskançlık, sosyal fobi, yeme bozuklukları, depresyon, psikopati gibi başlıkların yanı sıra yeni dünyanın sorunlarının da ele alındığı bu seri daha dolu dolu bir yaşama kavuşmak isteyen herkes için bir rehber niteliğinde.

Klinik deney ve gözlemlere yaslanan pratikler ve yöntemlerle “Sosyal Fobi”, yaradılışı gereği sosyal bir varlık olan insanın özgür iradesini ve potansiyelini özgürce ifade edebilmesinin önünü açarken kişiyi zorunlu bir sosyal izolasyona iten adımları takip etmemizi sağlayarak bir farkındalık oluşturuyor.

Kinik Psikolog Müsebbiha Kılınç tarafından kaleme alınan Sosyal Fobi Destek yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Arka Kapak Yazısı:

“Sosyal anksiyete, başkalarının düşüncelerini okuma yeteneğimizin gücünü abarttığımız bir durumdur.”

– David D. Burns

Günümüzde daha net fark edilir bir ihtiyaç gözlemleniyor her birimizin yaşamında: “Olmak zorunda olduğumuz kişi değil de olduğu gibi kabul görmek.” Bu kavram insanlığın en derin çukurlarından biri çünkü insan kabul edilir olmasını hep bir koşula bağlıyor, yani birey “Ya kabul edilmezsem?” kaygısıyla hep kendisi olmak yerine, üzerinde oynamalar yapılmış birer suret gibi geziyor evrende.

Sosyal fobi, günlük davranışlarınız sırasında başkaları tarafından izlenme, yargılanma, değerlendirilme, eleştirilme düşüncesiyle ortaya çıkan yoğun kaygıyı ifade eder. Sosyal kaygının tetiklendiği anlarda bir başkası tarafından değerlendirilmenin, eleştirilmenin ya da hata yapmanın utanç verici olduğu düşünülür. Bu da kişileri kaçınmaya, izolasyona ve zoraki bir konfor alanına iter.

Bu kitap, potansiyelini başkalarının düşünceleri ve algılarının gölgesinde bırakmış herkese yol arkadaşı olabilmesi için hazırlandı. Klinik deney ve gözlemlere yaslanan pratikler ve yöntemlerle, yaradılışı gereği sosyal bir varlık olan insanın özgür iradesini ve potansiyelini özgürce ifade edebilmesinin önünü açmak için artık sizinle.

Yazar Hakkında:

Müsebbiha Kılınç, 1992 yılında Kirchhetimteck / F. Almanya’da doğdu. 2010-2015 yılları arasında Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Psikoloji Bölümü’nü yüksek onur öğrencisi unvanıyla tamamladı. 2015 yılında cinsel terapi ve çift terapisi, çözüm odaklı terapi eğitimlerini tamamladıktan sonra Polonya’nın Varşova şehrinde bulunan SWPS Uniwersytet Humanistycznospoteczny’den Klinik Psikoloji yüksek lisans programı için kabul aldı ve çalışmalarına orada devam etti. Bu süreçte okulun sunduğu yarı psikanalitik yarı bilişsel eğilimli yüksek lisans programında, her iki alanda da psikodinamik, bilişsel davranış terapisi, kabul ve kararlılık terapisi, aile terapisi, akılcı duygusal davranış terapisine dair eğitimlerini tamamladı. Okulun bünyesinde bulunan kliniğinde çalışmalarını sürdürürken yüksek lisans programı çerçevesinde otizmli çocuklarla yapılan sistematik terapilere katıldı. Süpervizyon çalışmaları kapsamında okul bünyesinde terapilere katıldı. Bitirme tezini “sense of agency”, “eylemliliğin yeme davranışları üzerindeki etkisi” üzerine tamamlayarak onur derecesiyle yüksek lisans eğitimini tamamladı ve Klinik Psikolog unvanını aldı. 2018 yılı itibarıyla Antalya Özel Olimpos Hastanesi Psikiyatri servisinde klinik psikolog olarak çalışmaya devam etmektedir. 2021 yılı itibarıyla Türkiye’de Bilişsel Davranış Terapisi, Çocuklarda Bilişsel Davranış Terapisi, Kabul ve Kararlılık Terapisi ve EMDR (göz hareketleriyle duyarsızlaştırma) 1. ve 2. düzey eğitimlerini tamamladı. Şu anda doktora öncesi dönemde çalışmalarıyla birlikte kurumsal eğitimler ve danışmanlıklar vermeye devam ediyor

Tülin Kaynak’tan Umut Renkleri Sergisi, İstanbul Concept Gallery'de Tülin Kaynak’tan Umut Renkleri Sergisi, İstanbul Concept Gallery'de

Eser Adı: Sosyal Fobi

Eser Alt Başlığı: Kendi Kendine Terapi Serisi

Yazar Adı: Müsebbiha Kılınç

Yayınevi: Destek Yayınları

Türü: Psikoloji

Fiyatı: 140 TL

Sayfa Sayısı: 152

Editör: Haber Merkezi