İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi aralıksız bombalaması 22.700'den fazla Filistinlinin öldürülmesiyle sonuçlandı 

Filistin Toprakları: AFP'nin bir videosunda, Cumartesi günü yaslı Filistinlilerin, İsrail ordusunun Ekim sonundan bu yana Hamas militanlarına karşı kara saldırısı düzenlediği Gazze Şehri'ndeki bir mezarlıktan çıkarılan cesetleri yeniden gömdüğü görüldü.

El-Tuffah mahallesindeki mezarlıktan çekilen görüntülerde, çuvallara sarılmış ve toprak yığınları üzerine yatırılmış cesetler görülüyor.

Videoda, maskeli bir düzine adamın küreklerle onları yeniden gömmeye çalıştığı, diğer cesetlerin ise parçalanmış mezarların etrafına saçıldığı görüldü.

Hamas Cumartesi günü İsrail ordusunu mezarlıktaki "1.100 mezarı yok etmekle" ve "yakın zamanda gömülen şehitlerin 150 cesedini çalmakla" suçladı.

AFP'nin yorumuna ulaşıldığında İsrail ordusu, daha fazla ayrıntıya girmeden iddiaları kontrol ettiklerini söyledi.

Cesetleri yeniden gömen insanlar arasında yer alan Aliwa soyadlı yerel bir adam, Cumartesi sabahı "Cesetlerin mezardan çıkarıldığını görünce şaşırdık" dedi. Adını vermekten kaçındı.

Kanıt sunmadan İsrail ordusunu "buldozerle" "cesetlerin üzerinden geçmekle" suçladı.

Mezarların yakınındaki toprağa buldozer izlerine benzeyen şeylerle basılmıştı.

"Şu anda mezarlıktaki cesetleri alıyoruz" dedi ve yalnızca "az sayıda" cesedin tespit edildiğini ekledi.

AFP'nin resmi rakamlara dayanan bir çetelesine göre savaş, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'in güneyine yaptığı benzeri görülmemiş saldırıyla başladı ve çoğu sivil olmak üzere İsrail tarafında yaklaşık 1.140 kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Brezilya'da yerli halk topraklarının tanınması talebiyle yürüdü Brezilya'da yerli halk topraklarının tanınması talebiyle yürüdü

İsrail'e göre militanlar ayrıca 132'si esaret altında olmak üzere yaklaşık 250 kişiyi de rehin aldı.

Hamas yönetimindeki Gazze'deki sağlık bakanlığına göre İsrail, bölgeyi bombalayarak ve kara kuvvetleri göndererek çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 22.722 kişiyi öldürerek karşılık verdi.

Editör: Süleyman Devrim Boğa